IniciNoticiesEntitatsHumana recull 17 tones de roba usada a Tordera

Humana recull 17 tones de roba usada a Tordera

Segons dades de la mateixa Humana Fundación Pueblo para Pueblo, organització que des del 1987 promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda local al territori més proper, ha recuperat 16.954kg de tèxtil usat a Tordera durant el primer semestre del 2018.

Aquest és un registre que equival a 35.100 peces de roba a les quals Humana dóna una nova vida i que són introduïdes de nou al mercat mitjançant la reutilització o el reciclatge. Les peces procedeixen dels contenidors on s’hi diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzem i als quals Humana dóna una segona vida. El servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació dels residus sòlids urbans. El responsable de comunicació de la Fundació Humana, Joan Carles Montes, es mostra molt satisfet amb la recollida que s’ha fet a la població torderenca.

humana 1

Tota la roba que es recull a Tordera és classificada a la planta de preparació per a la reutilització de l’Ametlla del Vallès. Joan Carles Montes explica què es fa i quines són les destinacions de la roba.

humana 2

Amb tot això, Humana obté uns recursos econòmics amb el que es finança la pròpia activitat. A més, tots els beneficis es destinen íntegrament, segons assegura Montes, a projectes socials.

La fundació Humana és una organització que aquest any arriba als 31 anys d’història, estant presents a més de 200 municipis i, tal i com matisa Montes, fan de forma millorada el que feien quan van néixer: “convertir un residu, que aparentment no té utilitat, en un recurs” o també anomenada “economia circular”. De fet, la fundació té una finalitat completament social i es manifesta a Tordera, sobretot, gràcies a l’acord que es té amb el consistori torderenc. Tal i com explica el responsable de comunicació d’Humana, fa 4 anys que es va impulsar una xarxa d’horts socials, un dels quals es troba a aquesta població. Tal i com assegura, gràcies la col·laboració estreta que es té amb l’Ajuntament de Tordera, el consistori va cedir, a Humana, un terreny municipal on actualment es duu a terme una formació teòrica i pràctica a persones que procedeixen de serveis socials.

Finalment, Montes fa una crida a participar en aquest moviment social de solidaritat. Ell mateix, explica que per qualsevol dubte, poden consultar el contacte que trobaran als contenidors de roba.

humana 3

La reutilització i el reciclatge del tèxtil contribueixen a l’estalvi de recursos naturals, la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. Les gairebé 17 tones recollides de gener a juny representen un estalvi de 53 tones de CO2 a l’atmosfera, cosa que el planeta agraeix.

ÚLTIMES NOTÍCIES