IniciNoticiesMedi ambientEL CONSELLER DE MEDI AMBIENT I HABITATGE, FRANCESC BALTASAR ANUNCIA UN ESTUDI...

EL CONSELLER DE MEDI AMBIENT I HABITATGE, FRANCESC BALTASAR ANUNCIA UN ESTUDI SOBRE EL CANVI CLIMÀTIC A LA TORDERA.

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha anunciat que el delta de la Tordera serà objecte d’un estudi base sobre els efectes que hi pot tenir el canvi climàtic. L’espai natural seguirà una metodologia semblant a la que es va aplicar en el seu dia al delta de l’Ebre.

Aquest any, segons el conseller, es posaran a licitació els estudis tant per preveure’n les conseqüències com per aplicar les mesures necessàries per pal·liar-les. L’Oficina del Canvi Climàtic de la Generalitat serà la responsable de controlar les accions. D’altra banda, la dessalinitzadora de Blanes doblarà la capacitat de tractament a finals d’aquest any: es passarà de 10 a 20 hectòmetres cúbics a l’any. Segons el Conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, la nova captació d’aigua estarà enllestida en pocs dies.

La dessaladora de Blanes, la primera que es va construir a Catalunya, abasteix d’aigua l’Alt Maresme i part de la Selva. En un futur podrà cobrir les necessitats d’aigua de molts més municipis.

Durant la visita del conseller divendres a la comarca, l’ajuntament de Tordera va pressionar per demanar les depuradores pendents a les urbanitzacions. Francesc Baltasar, que es va reunir amb l’alcalde, Joan Carles Garcia, va garantir que les obres tiraran endavant.
La construcció de les cinc depuradores a les urbanitzacions de Terra Brava, Sant Daniel, Àgora Parc, Les Farreres i Can Domènec hauria de resoldre el problema que aquests nuclis tenen des de fa molts anys en relació als abocaments d’aigües residuals sense depurar a les rieres.

ÚLTIMES NOTÍCIES