Obertes les candidatures a Pubilla, Hereu, Pubilleta i Hereuet de Tordera


Cada any, entre els molts actes que es preparen per la Festa Major de Tordera, es farà la proclamació de la nova Pubilla, Hereu, Pubilleta i Hereuet de Tordera.

Després de la bona participació a la iniciativa presentada per l’Ajuntament durant l’anterior Festa Major del municipi, aquest any es repetirà el format de proclamació de Pubilleta i Hereuet, a més dels tradicionals Pubilla i Hereu de Tordera.

Podran ser candidates i candidats a Pubilla i Hereu tots els joves empadronats a Tordera i que tinguin entre 18 i 21 anys (nascuts entre els anys 1997 i 2000). En el cas de ser candidat o candidata a Hereuet o Pubilleta també caldrà estar empadronat a Tordera i tenir entre 7 i 10 anys (nascuts entre el 2008 i el 2011). Els nois i les noies interessats en presentar-se candidat/a s’hauran d’inscriure mitjançant instància específica que trobaran a l’OAC de l’Ajuntament o a traves del web municipal. Aquesta instància l’hauran de presentar degudament complimentada a l’OAC entre el 2 i el 23 de juliol. Així ho detalla la regidora de Festes de l’Ajuntament de Tordera, Sílvia Català.

pubillatge silvia catala 1

Després de l’èxit de la pubilleta i l’hereuet, sorgit de la iniciativa de l’àrea de festes de l’Ajuntament de Tordera durant l’any passat, aquest any, menuts i menudes es podran tornar a presentar com a candidats al que és “una gran experiència” segons assegura la regidora. Així ho valorava Sílvia Català.

pubillatge silvia catala 2

La presentació de candidatures al pubillatge de Tordera també permet inscriure a les pubilles escollides pel veïnats. En aquests casos caldrà que cada Associació de Veïns es posi en contacte amb l’Àrea de Festes de l’Ajuntament per formalitzar-ne la candidatura. La regidora explica les diferents possibilitats que tenen les pubilles dels barris i veïnats del poble.

pubillatge silvia catala 3

Totes les candidates i candidats es presentaran al díptic informatiu del pubillatge annex al programa de Festa Major, a les xarxes socials municipals i al web de l’Ajuntament.

Per aquest motiu, un cop presentada la instància de sol·licitud de la candidatura, caldrà que redactin un escrit de presentació (màxim 400 paraules els candidats a Hereu i Pubilla i màxim 50 els candidats a Hereuet i Pubilleta), on expliquin quin son els motius que els porta a presentar-se, quines són les seves aficions o a què es dediquen o estudien.  Aquests escrits s’hauran d’enviar a serveispersonals@tordera.cat abans del 23 de juliol. Finalment, tots els candidats hauran de portar una fotografia tipus retrat vertical (15×20 cm) en format paper cartró.

La proclamació de la Pubilla, l’Hereu, la Pubilleta i l’Hereuet tindrà lloc el dia 23 d’agost a la tarda a la plaça de la Concòrdia.