Èxit de participació a una Diada Groga de Tordera bolcada a la solidaritat


L’ANC Tordera va organitzar, el passat diumenge 8 de Juliol, la “Diada Groga” a la plaça de l’Església. L’objectiu de la diada va ser recaptar fons que aniran destinats a l’Associació Catalana pels Drets Civils (Familiars de presos i exiliats polítics).

Durant la jornada, que va començar a partir de les 19:00h de la tarda, es va dura terme diferents activitats entre les quals una Quina Solidària, lectura de poemes amb Pepa Arenós i Joan Lluís Bozzo, diverses actuacions musicals i parlaments dels familiars dels presos polítics. A més, a partir de les 18:30h de la tarda, un cercavila de Gegants a la plaça de la Concòrdia donaria el tret de sortida a l’acte. Finalment, es realitzar un sopar a escollir entre una botifarrada o un menú vegà, amb un preu de 10€. Durant els dies previs, la delegació de Tordera de l’Assamblea Nacional Catalana va vendre fins a 220 d’aquests tiquets de sopar. Tot i així, durant el mateix dia se’n van vendre fins gairebé arribar als 500 tiquets. A més dels diners recaptats amb l’aportació solidària del sopar, també va augmentar la recaptació, que anirà destinada a l’Associació Catalana pels Drets Civils,  gràcies a la participació de la gent amb la Quina Solidària.

Així doncs, respecte l’acte, en fa una valoració la coordinadora de l’ANC de Tordera, Marta Paset.

diada groga peset 1

Entre les diferents activitats, de les quals l’organització n’extreu un resultat molt positiu, se’n pot destacar l’escenificació que es va realitzar per al lectura de les cartes dels presos i exiliats polítics, que van enviar especialment per aquesta Diada Groga de Tordera. Així ho detallava la  coordinadora de l’ANC a Tordera.

diada groga peset 2

L’acte també va comptar amb l’assistència de diferents personalitats com el tresorer de l’ANC, persones que formen part de l’Associació dels afectats per l’1-O i familiars dels exiliats i presos. En aquest últim cas, van participar Ferran Civit (marit de Meritxell Serret) i la Montse Puigdemont (germana de Carles Puigdemont). La germana del president exiliat, reivindicava i donava gràcies per l’organització d’aquests actes que es viuen d’una manera “molt satisfactòria i alegre alhora de reivindicar alguna cosa justa”. A nivell familiar, Puigdemont explicava que és l’orgull de la valentia pel que han fet, el que els fan portar aquest cas “relativament bé” i suportable, segons assegura Montse Puigdemont en declaracions a Ràdio Tordera.

diada groga montse puigdemont

Per altra banda, Ferran Civit donava gràcies a l’actuació de la gent de Tordera durant aquesta diada i durant el dia 1 d’octubre, quan va defensar les urnes. Ell mateix, explicava que molta gent té el neguit de fer actes per recolzar-los a tots ells i que, ara més que mai, és molt necessari i això és el que mostra que “aquest poble està despert, ben viu i preparat per arribar al final”, tal i com explicava el familiar de la consellera empresonada. Civit, comentava quina és la seva feina en la situació política.

diada groga ferran civit

Respecte a aquesta situació politico-social, Joan Carles Garcia, alcalde de Tordera, reclamava una justícia immediata pels exiliats i presos polítics. D’aquesta mateixa forma, l’alcalde explicava que la resposta a aquests actes ja no està únicament protagonitzada pels independentistes sinó que hi són partícips tots aquells que defensen la democràcia.

diada groga alcalde

Finalment, entre els diferents parlaments i actuacions musicals, també es va mostrar el vídeo del que va succeir a Tordera durant tota la jornada de l’1-O.

El pròxim acte serà aquest proper dissabte 14 de juliol, quan l’ANC de Tordera posa a disposició de la gent un autobús per anar a la manifestació que organitzen l’ANC, Òmnium i l’Associació Catalana pels Drets Civils a Barcelona.