IniciNoticiesSalutEl Banc dels Aliments alerta que la fam no fa vacances i...

El Banc dels Aliments alerta que la fam no fa vacances i crida a donar menjar a l’estiu

La fam no fa vacances, aquest és el missatge que la Fundació del Banc dels Aliments vol inculcar durant l’estiu i, també, el lema d’una campanya amb la qual demana no abaixar la guàrdia. Per aquest motiu, l’entitat anima associacions, empreses, entitats o clubs esportius a organitzar activitats que permetin recollir menjari ajudar les organitzacions solidàries que treballen als diferents municipis. En èpoques de vacances, com quan arriba l’estiu, al banc d’aliments hi queden buides moltes de les prestatgeries. Els beneficiaris, però, continuen sent els mateixos, prop de 300 mil a Catalunya. Carles Solé és tècnic de comunicació del Banc dels Aliments.

fam 1

Segons dades de l’IDESCAT, la pobresa afectaria al 20% de la població actual catalana.

fam 2

El regidor d’Atenció Social i Serveis a la Persona, Àngel Pous, recordava que la iniciativa del CEDAL  (Centre de Distribució d’Aliments i Roba) que s’engegà el Gener del passat 2017, ha estat seguint un servei constant en l’atenció d’entre 80 i 90 famílies a Tordera. Això vol dir, que mensualment unes 250 persones es beneficien del CEDAL. A més, es proporcionen uns vals de control que es donen a les famílies. Ho explica Àngel Pous.

rebost dades pous

L’oli, la llet, les conserves de peix i els llegums són els aliments preferents de la campanya La fam no fa vacances, que estarà oberta fins a l’agost amb l’objectiu de complementar les reserves. El Rebost Solidari de Tordera segueix un control estricte, aquestes entitats solidaries tenen la llista de totes les persones que Serveis Socials autoritza a poder accedir a l’ajuda. Recordem que està situat al Polígon de Can Verdalet.

ÚLTIMES NOTÍCIES