IniciNoticiesMedi ambientS’aprova la creació de la taula de treball del delta i la...

S’aprova la creació de la taula de treball del delta i la baixa Tordera

Els ajuntaments de Blanes, Malgrat, Tordera i Palafolls ja han constituït formalment la Taula del Delta i la Baixa Tordera, un organisme que ha nascut amb l’objectiu de millorar la governança de la plana del Delta i el seu litoral. La constitució formal va tenir lloc ahir al vespre, a la Sala d’Actes del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB), en el decurs d’una intensa jornada de treball que va incloure diversos punts d’interès.

La Taula de Treball del Delta i la Baixa Tordera s’ha fixat com a fita la redacció d’un Pla d’Actuació Integral de recuperació del Delta de la Tordera, la Platja de S’Abanell de Blanes, així com la platja i la conca de la punta del riu. La iniciativa inclou que aquest pla proposi quines han de ser les accions que s’han de posar en marxa per retornar l’equilibri tant al delta com a les seves platges, així com que es coordinin les figures de planejament i protecció conjunta d’aquest espai natural.

Per poder constituir l’organisme, amb anterioritat s’han hagut d’aprovar els seus estatuts en cadascun dels plens municipals de les quatre poblacions implicades, és a dir, als Ajuntaments de Blanes, Malgrat de Mar, Tordera i Palafolls. En aquest darrer sentit, durant l’acte d’ahir es va remarcar com a fet molt positiu que totes quatre aprovacions es van fer per majoria absoluta. Ho explica el regidor del PDeCAT , Àngel Pous.

delta pdecat

Els partits de l’oposició a l’Ajuntament de Tordera van votar favorablement a la constitució de la taula i el seu reglament. El Comitè d’Autoritats estarà format per representants dels quatre ajuntaments, designats a través dels respectius plens municipals. Després d’haver arribat a aquest punt, ara s’obrirà un breu parèntesi durant l’estiu per reprendre la feina de cara al setembre. Sobre la taula hi haurà com un dels punts a tractar donar-hi continuïtat a través del treball de tècnics i especialistes, dotar-ho financerament i altres consideracions, a través d’una Comissió d’Administracions Locals.

ÚLTIMES NOTÍCIES