IniciNoticiesMedi ambientTordera realitza la neteja de les franges perimetrals a les urbanitzacions per...

Tordera realitza la neteja de les franges perimetrals a les urbanitzacions per prevenir incendis a l’estiu

Per implantar mesures de prevenció i evitar que aquest estiu les flames destrueixin la reserva forestal del Maresme, els cossos de seguretat i les administracions s’han reunit per acordar un protocol de coordinació que els permeti actuar d’una manera més eficaç i ràpida davant les emergències (incendis forestals, inundacions, pèrdues de persones…) i optimitzar recursos materials i humans.

El 52,5% del territori del Maresme està ocupat per boscos. Aquesta extensió de massa vegetal fa que 20 municipis de la comarca estiguin catalogats com a termes municipals amb un alt risc d’incendi forestal en condicions de sequera i temperatures elevades. El regidor de l’àrea de medi ambient, Carles Aulet assegura que a Tordera s’ha fet neteja a les franges perimetrals a les urbanitzacions.

aulet franges 1

Segons Aulet, la diputació de Barcelona ha atorgat una subvenció de 37.000 euros per arranjar camins forestals en mal estat.

aulet franges 2

Carles aulet explica quines són les perspectives d’incendis per aquest estiu.

aulet franges 3

Durant aquest estiu, els bombers tindran actius 3 parcs de professionals per cobrir les possibles incidències: Santa Coloma, Mataró i Pineda de Mar; i 3 parcs de voluntaris: Arenys de Mar, Malgrat de Mar i Tordera.

ÚLTIMES NOTÍCIES