El servei de suport a persones cuidadores de la Diputació arriba a 84 municipis, entre ells, Tordera


Tordera, i 84 municipis més ofereixen suport a persones cuidadores a través de la Diputació de Barcelona. La responsabilitat de tenir cura d’una persona dependent pot ocasionar esgotament físic i emocional, de manera que les persones cuidadores necessiten suport i descans tant per garantir el seu benestar com per proporcionar a la persona amb dependència una atenció òptima. Reduir la càrrega emocional i física de les persones cuidadores que tenen al seu càrrec persones en situació de dependència és un dels recursos que la Diputació de Barcelona ofereix als municipis a través del programa Grups de Suport Emocional i Ajuda Mútua (GSAM). A Tordera aquest tallers van començar el passat 2017. Hi participen un grup, amb 10 persones, i pretén ser un espai de relació, suport psicològic i d’intercanvi d’experiències. L’objectiu és assessorar, orientar i ajudar psicològicament aquest cuidadors, que tenen a càrrec seu persones en situació de dependència les 24 hores del dia. Àngel Pous és regidor de serveis socials.

persones cuidadores

Actualment, 740 persones d’aquest grups de suport arreu de Catalunya, un 81% són dones i la resta homes. La majoria són fills o parelles de la persona cuidada. A més, un 42% són majors de 65 anys. En el cas de Tordera, qui vulgui formar-ne s’ha de posar en contacte amb Serveis Socials.