El telèfon contra la violència masclista rep 168 trucades en 5 mesos des del Maresme


El telèfon contra la violència masclista ha rebut 168 trucades en cinc mesos des de la comarca del Maresme. Les trucades fetes des del Maresme al 900 900 120 representen el 4,3% de les totals de Catalunya, que entre el mes de gener i maig han estat 3.876. El telèfon habilitat per la Generalitat és gratuït, garanteix l’anonimat i està disponible les 24 hores dels 365 dies de l’any.

La majoria de trucades van ser dones víctimes d’una situació de violència masclista. També es van rebre trucades per part d’una familiar o persona propera a la víctima de violència masclista. En un percentatge menor, es va trucar per part d’un professional. Pel que fa al tipus de violència masclista, la major part era en l’àmbit de la parella ; seguida de l’àmbit sociocomunitari i la familiar. La violència psíquica és la més denunciada.

El telèfon habilitat per la Generalitat té al darrere un equip de professionals, advocades i psicòlogues que poden contactar amb els serveis d’emergències necessaris en cada cas. Pel que fa a l’idioma, es pot expressar en 124 llengües.