El Servei Català de Trànsit coordina controls preventius per combatre l’alcohol i les drogues en la conducció


El Servei Català de Trànsit (SCT) coordinarà amb Mossos d’Esquadra i Policies Locals una campanya preventiva de controls de drogoalcoholèmia, en carretera i en zones urbanes, a partir d’avui i fins al diumenge 24 de juny. La realització d’aquests controls policials intensius coincideix amb la celebració de la revetlla de Sant Joan, una festivitat que comporta un elevat nombre de desplaçaments a les carreteres catalanes i en la qual convé insistir que el consum d’alcohol i drogues i la conducció són totalment incompatibles.

A la darrera campanya de control de drogues i alcohol, realitzada el passat mes de febrer, es van detectar un total de 668 positius per alcoholèmia – dels quals 129 van ser penals i 539 administratius. Quant a les proves d’estupefaents, a l’anterior campanya es van detectar 258 positius.

 Aquesta campanya preventiva de control de drogues i alcohol que s’inicia avui serà la novena campanya preventiva i integral que coordina enguany el Servei Català de Trànsit, després de les ja realitzades de seguretat passiva, drogoalcoholèmia, camions i furgonetes, distraccions, transport escolar i de viatgers, vianants, velocitat i motocicletes. En total, aquest 2018 es duran a terme disset campanyes que incidiran en els principals factors de sinistralitat.