La militància de Podem Tordera exigeix la dimissió de l’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia


Podem TorderaPodem Tordera ha registrat a l’Ajuntament la petició formal de dimissió de l’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia. En un comunicat diuen que tal com van manifestar al ple de l’Ajuntament de Tordera del dia 31 de maig, aquesta setmana van realitzar la consulta interna amb tots els seus militants per tal que decidissin si l’agrupació havia de demanar formalment la dimissió de l’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia o consideraven suficients les explicacions donades per ell mateix. Davant de la pregunta plantejada, els membres de ple dret de l’assemblea han donat suport al Sí amb un 75% dels vots. Cap militant ha donat suport al NO i un 5% ha votat en blanc. La participació ha estat d’un 80% tenint com a referència els militants actius a Tordera. El regidor Salvador Giralt destaca la participació en la consulta i que la decisió de la militància ha estat clara.

resultat consulta 1

Giralt manifesta que la comunicació amb l’Ajuntament està trencada i no que és optimista en rebre resposta a la seva sol·licitud. Si la resposta no arriba, el grup utilitzarà el mecanisme de precs i preguntes del ple per formular la seva exigència.

resultat consulta 2

Podem Tordera vol manifestar el màxim respecte a la presumpció d’innocència, però alhora també exigeix una resposta política assumint les responsabilitats polítiques que s’escaiguin. Recorden que a causa segueix oberta pels delictes de malversació, prevaricació, negociació prohibida a funcionari públic, falsedat, frau en subvencions, i segons dades del Jutjat d’Instrucció n° 1 de Barcelona, l’entramat amb el qual se’l relaciona (a Joan Carles Garcia) hauria defraudat un mínim de dos milions d’euros entre els anys 2012 i 2015.

El comunicat del partit afegeix que per la gravetat d’aquests fets, per dignitat democràtica, pel respecte que li devem a tots els veïns de Tordera i a la institució que representem i per evitar el desprestigi que suposen aquestes acusacions pel consistori, es comunica que tenint en compte el mandat sorgit de la votació entre els seus militants realitzada el passat 13 de juny, exigeixen la dimissió de l’Alcalde de Tordera Joan Carles Garcia Cañizares.