Avui es celebra el Dia Mundial del Donant de Sang amb la crida de fer créixer les donacions un 10%


dia mundial donant sangLes sales de donació dels hospitals i les campanyes del Banc de Sang i Teixits tenen aquesta setmana un ambient festiu per celebrar el Dia Mundial del Donant de Sang, que se celebra avui dijous per homenatjar totes les persones que donen sang per ajudar a salvar vides. L’objectiu és estendre la necessitat de donar sang especialment ara que s’acosta l’estiu i poder augmentar un 10% les donacions amb relació a una setmana habitual. Al món cada dia hi ha 310.000 donacions de sang, de les quals 1.000 són a Catalunya i 6.000 a tot l’Estat espanyol. Des del Banc de Sang afirmen que a l’estiu el dia a dia de la gent perjudica a les donacions sobretot per tota la gent que marxa de vacances. Roser Vallès, responsable de donacions del Banc, explica la situació a l’estiu.

donaciosang1

Roser Vallès anima a la població a donar sang. També ha parlat de la campanya que s’està duent a terme a l’estiu.

donaciosang2

L’Organització Mundial de la Salut celebra des de fa 15 anys aquesta efemèride per sensibilitzar sobre la necessitat de donar de forma regular i d’aconseguir l’autosuficiència de cada país per atendre els malalts que requereixen teràpies que només poden aconseguir-se amb les donacions de sang. A Catalunya, sumem prop de 250.000 donacions i som autosuficients en sang.