La Policia Local de Tordera i els Mossos d’Esquadra alerten de l’estafa del retrovisor


estafa retrovisors mossosL’estafa del retrovisor és una de les estafes més freqüents que es produeix a nivell de circulació. Altres anys, coincidint amb l’arribada de l’estiu, s’ha produït un augment d’aquesta classe d’estafes. Aquest 2018, els Mossos d’Esquadra també ho han detectat i han avisat que s’extremin les precaucions.

El mètode consisteix en què l’estafador provoca un petit accident de trànsit per tal de danyar un dels retrovisors. Culpen a l’altre conductor – especialment gent gran – i intenten que els papers de l’accident es tramitin molt ràpidament argumentant que són al nostre país de vacances i en breu tornen a l’estranger. Tot seguit es conxorxen amb una altra persona que es fa passar via telefònica per representant de la companyia d’assegurances que els hi diu que el procés és molt llarg i que cal que la persona a la que intenten estafar avanci els diners i posteriorment la companyia ja li tornarà.

 Amb aquesta fórmula intenten aconseguir imports de fins a 1500 que la víctima mai recuperarà ja que la presumpta trucada de la companyia d’assegurances és falsa.

Es recomana que en cas de sospitar que es pot ser víctima d’aquesta estafa es segueixin els següents passos:

  1. Estar alerta i no fer pagaments en efectiu a desconeguts
  2. Iniciar els tràmits habituals després d’un accident de trànsit a través de la nostra companyia asseguradora
  3. Trucar a la Policia Local (092) per posar en coneixement els fets

Pel que fa a Tordera, en els darrers mesos es té coneixement d’un intent d’estafa seguint aquest mètode a la nostra població. Una altra persona, veïna de Tordera, també va patir aquesta estafa en un municipi veí i en aquest cas sí que es va consumar.