S’inaugura de manera oficial la ruta de la Tourdera al nostre municipi


inauguracio ruta tourderaAhir dimarts un dels aparcaments del Mercat de Tordera per on hi passa un tram de recorregut de la ruta de la tourdera va ser l’escenari de l’acte oficial d’inauguració d’aquest projecte. La iniciativa ja va començar a agafar forma l’any 2009 quan des de Tordera es van realitzar uns treballs d’arranjament, neteja i adequació de la llera del riu amb la voluntat de crear un passeig fluvial per tal d’integrar la Tordera al paisatge urbà. La posada en funcionament d’aquest espai va obrir la porta a crear una unió entre el Montseny i el Mar Mediterrani. És per aquest motiu que des del Consell Comarcal de la Selva conjuntament amb 18 ajuntaments que hi conviuen es va desenvolupar el projecte de la Tourdera. Posteriorment es va presentar el projecte a la Diputació de Barcelona que també hi va donar un recolzament important. L’alcalde de Tordera Joan Carles Garcia reivindicava el fet de voler potenciar el valor que té el riu no només al nostre municipi sinó també a la resta de pobles per on hi passa.

Garcia tourdera 1

Garcia explicava que es treballa i es treballarà en propers anys per que la gent del poble no doni l’esquena a la llera del riu, que se la faci seva.

Garcia tourdera 2

Marc Castells vicepresident segon de la Diputació de Barcelona obria la porta al turisme autòcton i internacional per que es faci seva la ruta de la Tourdera i mostrava la seva satisfacció pel treball compartit entre les diverses institucions.

Castells tourdera 3

Marc Corominas tècnic general de la ruta de la Tourdera comentava que ja hi ha un bon tram obert a la ciutadania.

Corominas tourdera 4

A Tordera tenim dos trams de ruta: El tram de la ruta de la Tordera entre Tordera i Fogars de la Selva és de 7,3 quilòmetres de longitud, que discorre en bona part pel passeig fluvial de la Tordera i per l’antic camí de Fogars a Tordera, en un passeig de dificultat fàcil. I un altre de Tordera i Palafolls de 6,8 quilòmetres de longitud, que discorre en bona part pel passeig fluvial de la Tordera, en una travessa de baixa dificultat. L’itinerari s’inicia davant del pont de Ferro.