Alumnes de l’institut Lluís Companys es presenten a partir d’avui i fins dijous a la selectivitat


selectivitatUna nova promoció d’alumnes de l’institut Lluís Companys comencen avui les proves d’accés als estudis universitaris. En total, el centre torderenc presentarà  uns trentena d’alumnes. Els exàmens per accedir a la universitat comencen avui i acabaran aquest dijous, 14 de juny. Aquest dimarts es faran proves com Català, Castellà, Economia, Química o dibuix tècnic, demà els alumnes s’examinaran de Llengua estrangera, Història, Ciències de la terra o Matemàtiques, i finalment, dijous faran les proves de Geografia, Física, Llatí o Biologia. Com a novetats, hi haurà tribunals específics per a alumnes amb necessitats especials i es reservarà una plaça per grau a estudiants gitanos. Ho explica en declaracions a la xarxa Pilar Gòmez, coordinadora de les proves a Catalunya.

eva gomez

Per aprovar les proves d’accés a la universitat és necessari obtenir una nota mínima de 4. La nota definitiva es calcula a partir del 40% de la nota de la selectivitat i el 60% de la nota mitjana del batxillerat.

Els alumnes del centre torderenc fan les proves de la selectivitat a l’Escola d’Enginyeria Tèxtil de Canet de Mar. Les qualificacions es coneixeran a finals de juny.