Es prepara un documental sobre la cohesió social a Tordera els darrers anys


documental memoria historicaLa Regidoria de Cultura prepara un documental que vol reflexionar sobre el valor de la cohesió social.

La cohesió social és la vinculació dels membres d’una col·lectivitat entre ells mateixos i com a grup. Les diferents onades migratòries –per motius ben diferenciats- comporten una diversitat degut a l’arribada a la població de col·lectius de persones d’orígens ben diferents, cosa que pot donar lloc a un enriquiment bidireccional entre les persones que ja viuen al territori i els nouvinguts o a la generació de possibles conflictes si no es donen les condicions adequades.

L’objectiu del documental és analitzar aquestes situacions des de diferents punts de vista i visualitzar com s’ha adaptat Tordera a la nova situació i quines eines han trobat les persones nouvingudes per sentir-s’hi ben acollits. Ho explica el regidor de cultura, Josep Llorens.

memoria historica josep llorens 1

Des de fa unes setmanes la regidoria de cultura està realitzant diversos enregistraments de vídeo amb torderencs/ques, que busquen reflexionar sobre el valor de la cohesió social a través d’experiències personals i individuals i, al mateix temps, mirar d’explicar i entendre l’evolució de Tordera a través de les diverses onades migratòries. El resultat d’aquest projecte, que s’emmarca en l’àmbit de la recuperació de la memòria històrica en el que fa temps que treballa la regidoria de cultura, tindrà forma de documental i veurà la llum durant l’últim trimestre d’aquest any. Així ho afirma, Josep Llorens.

memoria historica josep llorens 2

Ja fa uns anys, es van editar tres DVD que repassaven la història més recent del municipi fins a la meitat del segle XX, on apareixien testimonis vius que explicaven en primera persona què havien viscut de la guerra, del procés econòmic o les festes tradicionals del municipi.
Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca