IniciNoticiesRegidoriesConcentració a Tordera en protesta per la sentència de la violació en...

Concentració a Tordera en protesta per la sentència de la violació en grup dels cinc membres de ‘la Manada’

concentracio sentencia manadaRepresentants polítics municipals i ciutadans i ciutadanes de Tordera han participat en la concentració convocada aquest migdia en protesta per la sentència dictada per l’Audiència de Navarra en el cas de la violació en grup dels cinc integrants de ‘la Manada’. Se’ls ha condemnat a nou anys de presó com a autors d’un delicte continuat d’abús sexual, però en canvi queden absolts dels delictes d’agressió sexual.

Al marge d’aquest veredicte final, que ha causat una forta polèmica ha estat especialment radical el vot particular que ha fet un dels tres magistrats, Ricardo Javier González, que demanava l’absolució de tos els integrants del grup. Immediatament després de conèixer-se la sentència, es van convocar espontàniament concentracions arreu de l’estat en protesta per la condemna. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia va obrir l’acte parlant d’una mala interpretació de la justícia.

concentracio 1

En nom de les treballadores i treballadors de l’Ajuntament, la Glòria Prunera va fer lectura d’un manifest on el poble de Tordera condemna la sentència i mostra la seva solidaritat amb totes les dones víctimes de violència masclista.

concentracio 2

La concentració va finalitzar amb un fort i llarg aplaudiment dels assistents.

ÚLTIMES NOTÍCIES