Els fets delictius es redueixen a Tordera un 13% respecte l’any anterior


junta seguretatLa Junta Local de Seguretat reunida el mes passat a Tordera va donar bons registres en quant a disminució de fets delictius al municipi. S’han reduït els fets delictius un 13% respecte l’any anterior. Augmenta 8 dècimes el percentatge de resolució de delictes situant-se en un 37%, força per sobre de la mitjana de tot Catalunya.

Durant el transcurs de la reunió, a la que hi van assistir els representants dels cossos de seguretat de Policia Local, Protecció Civil, Mossos D’Esquadra i Guardia Civil, es va posar damunt la taula la important disminució de robatoris amb força a habitatge, que s’han rebaixat en un 45 %. La major disminució de robatoris en habitatge durant el 2017 es va produir a les urbanitzacions, on arriba al 50 % respecte del 2016 i passa del 60 % en aquelles urbanitzacions que ja disposen de càmeres de seguretat als seus accessos. Així ho explicava el regidor de seguretat, Xavier Martin.

junta seguretat 1

També es van reduir al 2017 els robatoris a l’interior de vehicle, a establiments i de vehicles, passant de 20 robatoris al 2016 a 12 durant el 2017. 

Les dades facilitades pels cossos de seguretat van posar de manifesta també una disminució en les baralles i actes vandàlics, amb més d’un 15 %. Per contra, sí que han augmentat els accidents del trànsit un 22%, especialment en zona urbana. També, fruit del treball conjunt entre els diferents cossos, s’ha aconseguit augmentar el nombre de detencions en un 10%.

En aquests sentit, durant la Junta Local de Seguretat es va tractar el treball conjunt en programes específics per reduir el nombre de furts tant al nucli urbà com a urbanitzacions. Al 2017 aquests fets van augmentar fins a 212 furts (al 2016 se’n van produir 150).

La feina dels cossos de seguretat passa també per reduir el nombre d’ocupacions il·legals a Tordera, especialment aquelles que es vinculen a delinqüència i a desordres públics. Durant el 2017 es va actuar en una cinquantena d’habitatges ocupats a tot el terme municipal. El regidor Xavier Martin parla d’una bona feina en aquesta matèria.

junta seguretat 2

Martin ha volgut agrair la col·laboració ciutadana a l’hora de lluitar contra l’ocupació il·legal.

junta seguretat 3

Durant la reunió també es va destacar la feina feta pel nou cos de voluntaris de Protecció Civil. Durant el 2017 aquest cos ha fet tasques de reforç a la Policia Local en activitats de gran format i afluència de públic com el mercat dels diumenges o les activitats populars i festives a la via pública. al carrer. Durant el seu primer any de creació, els voluntaris de Protecció Civil també en col·laborat en tasques d’emergències,  guàrdies preventives, participació en xerrades conjuntament amb la Policia Local i projectes de geolocalització d’elements de risc i aplicacions locals preventives i d’emergències.

La voluntat del govern municipal és mantenir i consolidar a la baixa la tendència dels darrers anys en els fets delictius al municipi. La instal·lació de més càmeres de seguretat, la millora dels recursos tècnics i logístics a la Policia Local i Protecció Civil seran algunes de les principals directrius en termes de seguretat i prevenció aquest 2018 a Tordera.