Més joves del Maresme s’interessen pel voluntariat a l’estranger


mobilitatMés de la meitat de les consultes que durant l’any passat va atendre el Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme del Consell Comarcal van ser relacionades amb el voluntariat. A través d’aquesta experiència els joves tenen com a objectius millorar l’idioma o fer currículum. A més, el Servei ha experimentat un important creixement tant pel que fa a les assessories presencials que s’han doblat respecte a altres anys, com a participació en els diferents tallers que es programen. La Consellera de Joventut del Consell Comarcal del Maresme, Sònia Moraleda, atribueix a l’edat que la majoria dels usuaris del servei s’interessin pel voluntariat. De tota manera assenyala que si bé la majoria de joves s’interessen pel voluntariat, en menor mesura ho fan a nivell laboral, amb la voluntat de conèixer altres cultures empresarials i per últim a nivell turístic, que assegura que no és una prioritat.

voluntariat jove 1

Des del Servei de mobilitat internacional jove del Maresme consideren que la millor manera de fer arribar als joves les opcions que tenen a l’estranger i el que els poden aportar és a través de les experiències personals. Precisament per això, s’ha organitzat una exposició que recull en diferents formats l’experiència de 8 joves maresmencs. Sota el títol de “Reptes: Joves del Maresme en els règims de mobilitat”, l’exposició tindrà un caràcter itinerant i es podrà veure a Tordera el proper mes de Maig. Escoltem de nou Sònia Moraleda, consellera de joventut del Consell Comarcal.

voluntariat jove 2

Pel que fa a les destinacions on van aquest joves maresmencs, els països anglosaxons són els més sol·licitats, però també s’ha notat un increment de la demanda sobre Alemanya i Noruega.
Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca