En marxa la preinscripció escolar per al curs 2018-2019


preinscripcio escolarDivendres passat va començar el procés de preinscripció que s’allargarà fins el 24 d’abril. Per primera vegada, aquest període s’ha retardat pràcticament un mes, coincidint amb l’aplicació del 155, a causa de la demanda de diferents sectors de la comunitat educativa per escurçar el procés i per tant, compactar el calendari entre que la família presenta la sol·licitud fins que coneix el centre en què ha obtingut plaça. Les noves aplicacions informàtiques de gestió d’alumnes, gestió acadèmica i preinscripció ha permès aquest canvi. La matriculació s’haurà de realitzar del 21 al 27 de juny per als alumnes d’infantil, primària i primer d’ESO i, entre el 25 al 29 de juny –els que es matriculin al setembre, del 5 al 7-, per als de segon, tercer i quart d’ESO. Una de les novetats del procés és que les famílies que no tinguin plaça assignada als centres demanats en la sol·licitud de preinscripció podran ampliar la llista de centres a partir de les vacants existents. Així doncs, aquestes famílies rebran una comunicació per correu electrònic on podran accedir, d’una forma restringida, a totes les vacants existents i podran ampliar els centres demanats a la seva petició de preinscripció mantenint la puntuació inicial. Després es durà a terme l’assignació de places d’acord amb les noves demandes de les famílies. Per aquest curs, també es consoliden les mesures de control per a detectar el frau, a través de revisions de documentació que durà a terme el personal especialitzat del Departament. Així ho detalla el regidor d’ensenyament, Àngel Pous.

preinscripcio

A Tordera, la principal novetat el curs vinent serà el 4rt ESO a l’Institut Tordària i el nou cicle formatiu de grau mitjà: microiinformàtica i xarxes a l’Institut Lluís Companys. Els familiars podran presentar els papers fins al 24 d’abril al centre demanat en primer lloc.