La CUP Tordera dona suport a la Plataforma Aturem la C32


cup torderaLa CUP Tordera dona suport a la Plataforma Aturem la C-32 en la seva lluita contra l’extensió de l’autopista entre Tordera i Lloret.

La plataforma s’oposa al projecte pels danys irreparables que comportaria en el patrimoni natural de Blanes, Lloret, Tordera i Tossa, àrea ja molt castigada per la sobreexplotació del territori que es duu a terme, especialment a Lloret. La zona afectada és, sobretot, el Vilar, Sant Pere del Bosc i les Alegries.

En el comunicat subratllen que l’autopista no solucionarà els problemes de mobilitat entre les dues ciutats, sinó que facilitarà l’arribada de més turistes, contribuint a empitjorar la massificació que ja pateixen les ciutats costaneres. En canvi, asseguren que el projecte de desdoblament de la GI-682 (Blanes-Tossa), que realment ajudaria a agilitzar la mobilitat, segueix en espera.

La plataforma també denuncia la falta de transparència des de la Generalitat al llarg del procés, la qual no ha reconegut en els seus informes ni tots els impactes, ni tots els costos que tindria la construcció d’aquest tram d’autopista.

Tot i que els recursos judicials presentats per la plataforma han prosperat i el jutge ha suspès cautelarment el projecte, degut a les mancances que presenta a nivell ambiental i de sostenibilitat, des de la CUP Tordera i la Plataforma Aturem la C-32denuncien que la Generalitat ha tornat a iniciar els tràmits per a l’execució del projecte sense haver aplicat cap canvi al document suspès pel jutge.