IniciNoticiesSalutEl centre d’atenció primària de Tordera ajuda a tramitar el Document de...

El centre d’atenció primària de Tordera ajuda a tramitar el Document de Voluntats Anticipades

document voluntats anticipadesEl Document de Voluntats Anticipades (DVA) és una declaració en què la persona explica per endavant el tractament mèdic que vol rebre en cas que algun dia una malaltia la incapaciti per expressar-se. Al centre d’atenció primària de Tordera donen assessorament i ajuden en la tramitació de les voluntats anticipades.

L’administrativa del CAP de Tordera, Loida Serrano, explica que el DVA “és aquell document en el qual una persona major d’edat, amb capacitat suficient i de manera lliure, manifesta la seva voluntat sobre les cures i el tractament de la seva salut, amb l’objectiu que es compleixi en el moment que arribi a situacions que no li permetin expressar la seva voluntat”.

voluntats anticipades 1

No existeix un model fix de document, cadascú el pot elaborar com cregui convenient, però existeixen models orientatius que us poden ser d’utilitat. Aquest model també es pot aconseguir a la web del l’Institut Català de la Salut. Per garantir la identitat, capacitat i conformitat del document cal validar-lo davant de notari o bé a través de l’Institut Català de la Salut, amb la firma de testimonis majors d’edat i amb la figura d’un representant, que serà l’interlocutor amb el metge en cas que s’hagi d’activar el document. Ho explica Loida Serrano.

voluntats anticipades 2

Un cop el document està validat, cal fer-lo arribar al centre sanitari per tal que sigui incorporat a la història clínica, respectant les garanties de confidencialitat legals. El DVA es pot revocar i deixar sense efecte en qualsevol moment o es pot modificar per la voluntat de d’interessat. La revocació o renovació s’ha de fer de forma expressa i per escrit, i s’ha d’adjuntar a la història clínica.

ÚLTIMES NOTÍCIES