IniciNoticiesPolíticaEls pressupostos de l’estat destinen 8 milions d'euros per seguir condicionant el...

Els pressupostos de l’estat destinen 8 milions d’euros per seguir condicionant el tram Maçanet-Tordera de l’N-II

n-IIEl projecte de pressupostos generals de l’Estat (PGE) per a aquest 2018 destina 139,1 milions d’euros (MEUR) a les comarques gironines. Per quart consecutiu, la inversió al territori puja –en aquest cas, l’increment és d’un 6%- però moltes de les partides continuen sense concreció. Si es passa la lupa per ministeris, com ja és habitual, el de Foment és allà on es precisa més (tot i que això no vol dir que les partides s’acabin gastant). El serial de l’N-II continua centrant el llistat d’inversions en carreteres. En concret, el govern espanyol hi destina 39,03 MEUR. La majoria d’ells van a parar als trams que ja estan en obres (Sils-Maçanet, enllaç de Vidreres i Medinyà-Orriols). Però la duplicació de l’N-II a l’Alt Empordà continua amb partides testimonials, que fan preveure que els treballs no començaran tampoc aquest 2018. Al sud, i més enllà de les obres de desdoblament, el Ministeri també preveu invertir 8 MEUR per seguir condicionant el tram Maçanet-Tordera de l’N-II. Aquí, la carretera ja no es desdobla, i només s’hi faran obres de millora.

La inversió de l’estat prevista per al 2018 a les comarques de Girona és insuficient per cobrir les necessitats de la demarcació. Ho diu el president de la Cambra de Comerç de Girona, que posa l’exemple del desdoblament de l’N-II. Diu Domènec Espadalé que amb el que s’hi consigna, seguirà avançant a un ritme imperceptible.

infraestructures N-II

Espadalé diu que, a falta d’un anàlisi més a fons del projecte de pressupostos, també troba a faltar una dotació pressupostària per començar a definir la futura estació de l’AVE a l’aeroport, anunciada pel govern de l’estat a partir del 2022 com a pas previ per posicionar el Girona Costa Brava com a quarta pista d’El Prat.

ÚLTIMES NOTÍCIES