IniciNoticiesSalutMés de 80 Policies Locals de Catalunya recapten 50.000 euros per al...

Més de 80 Policies Locals de Catalunya recapten 50.000 euros per al nou centre d’oncologia pediàtrica de Sant Joan de Déu

balanc pelsvalentsUn total de 81 Policies Locals de tot Catalunya, entre elles la policia local de Tordera, han donat 50.000 euros a l’Hospital Sant Joan de Déu. L’aportació pretén ajudar el centre mèdic a construir el futur SJD Pediàtric Càncer Center Barcelona, l’equipament d’oncologia infantil més gran d’Europa, que tractarà 400 nous cassos anuals i comptarà amb una de les unitats de recerca més importants en aquest camp. La iniciativa va sorgir el passat mes d’octubre quan les policies de Caldes de Malavella, Sant Celoni i Hostalric, van decidir fer reproduccions dels escuts dels seus cossos per regalar-los a les persones que fessin una donació de quatre euros destinada a aquesta causa. En poc temps desenes de municipis van participar a la proposta que fins ara ha suposat la distribució de 40.000 escuts. Aquesta aportació econòmica se suma als 21 milions d’euros que els responsables del projecte mèdic han aconseguit recaptar en un any. La previsió és que el nou centre pugui començar-se a edificar l’estiu vinent. El regidor de seguretat i protecció civil, Xavier Martin assegura que la campanya té com a objectiu sensibilitzar i implicar el conjunt de la societat.

balanc els valents 1

Per la seva banda, el director general de l’Hospital Sant Joan de Déu, Manel del Castillo ha agraït el donatiu de 50.000 euros i ha assenyalat que gràcies a contribucions com aquesta s’està assolint el repte d’aconseguir 30 milions d’euros per finançar el nou centre oncològic infantil.

balanc els valents 2

El nou SJD Pediatric Cancer Center Barcelona tindrà capacitat per atendre 400 pacients l’any, un 30% més dels que Sant Joan de Déu atén actualment i incorporarà els darrers avenços en la lluita contra el càncer. Les seves instal·lacions tindran una superfície de 8.345 metres quadrats en un edifici de quatre plantes situat al costat de l’hospital actual. Ambdos equipaments es connectaran amb una passarel·la.

ÚLTIMES NOTÍCIES