IniciNoticiesMedi ambientS’aprova una modificació de l’espai natural del Montnegre dins el terme de...

S’aprova una modificació de l’espai natural del Montnegre dins el terme de Tordera

ple marçL’Ajuntament de Tordera aprova una modificació de l’àmbit de l’espai natural del Montnegre i Corredor. La proposta preveu ampliar  el nombre de municipis presents en l’espai natural. Els 13 municipis que actualment formen part de l’àmbit vigent són: Arenys de Munt, Dosrius, Fogars de la Selva, Llinars del Vallès, Mataró, Pineda de Mar, Palafolls, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Celoni, Sant Iscle de Vallalta, Tordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra. En la proposta de modificació del límit de l’EIN es preveu la incorporació de 5 nous municipis: Argentona, Calella, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt i Santa Susanna.

A banda, la modificació de l’àmbit natural, preveu a Tordera diversos canvis a les urbanitzacions Can Domènec, les Ferreres, Àgora Parc i Roca-Rossa així ho comenta el regidor Carles Aulet.

aulet parc montnegre

Per tal de dur a terme aquesta tasca, es va constituir un grup de treball format per tècnics de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona. Aquest equip tècnic treballa, des de principis de 2017, de la mà dels ajuntaments implicats en la proposta de modificació de l’àmbit de l’EIN, identificant aquelles zones que tenen valors naturals rellevants.

Un cop s’hagi consensuat una proposta de límit, correspon competencialment a la Generalitat de Catalunya procedir a la seva tramitació i, si s’escau, a la seva aprovació inicial, amb tràmit d’informació pública i al·legacions, juntament amb els documents ambientals. En aquesta tramitació s’inclou la realització de l’Avaluació Ambiental Estratègica corresponent a la proposta de modificació.

ÚLTIMES NOTÍCIES