El Consell Comarcal del Maresme celebra el seu trentè aniversari


consell comarcal 30 anysEl Consell Comarcal del Maresme celebra el seu trentè aniversari. En aquest sentit, durant aquest any es posarà sobre la taula els principals reptes que té el Maresme per revaloritzar-se com a territori excel·lent per viure-hi i per invertir-hi. El marc seran jornades tipus workshop temàtic a l’entorn de com ens preparem per afrontar els efectes del canvi climàtic, com aconseguim minimitzar les diferents pobreses, com fem del Maresme un territori econòmicament punter i com establim un sistema administratiu col·laboratiu que permeti a les administracions guanyar en eficàcia en la prestació de serveis als maresmencs i maresmenques.

Tot i que els principals usuaris del consell comarcal són els ajuntaments,  en els darrers anys s’han incrementat els serveis d’atenció directa als ciutadans. A aquests s’afegeixen els serveis creats per donar resposta a problemes territorials, socials o econòmics. En total presta 58 serveis tècnics de promoció econòmica, benestar social, cultura, consum, salut pública, medi ambient, assistència als municipis i promoció de la comarca. La seva especificitat fa que el Consell Comarcal del Maresme sigui l’administració que millor coneix el territori. Els seus punts forts, les seves debilitats i, també, les seves oportunitats per marcar perfil propi.