Darrer dia per participar al Concurs Literari Premis Sant Jordi de Tordera 2018


cartellliterariEn marxa l’edició 2018 del concurs de Sant Jordi de Tordera. Com cada any s’estableixen les categories infantil, juvenil i adults, dividides en grups i amb diferents modalitats (poesia, prosa i recerca). També per aquest any es manté la Beca de Recerca Local Salvador Vendrell i el Concurs de Punts de llibre “Baron de Carlos”. 

Des de la regidoria de cultura tornen a promoure el premi de periodisme Impromptus Prudenci Bertrana, un premi periodístic dins de la categoria adults (grups E i F). Per optar a aquest premi, dotat amb 200€ per al grup E i 300€ al grup F, caldrà presentar una crònica periodística de caire subjectiu sobre algun tema quotidià basat en la realitat social i local en la línia dels articles periodístics que escrivia Prudenci Bertrana.  En aquesta modalitat i per una omissió a les bases del concurs no s’especifica l’extensió per aquest tipus de treball. La Regidoria indica que l’article periodístic Impromtpus Prudenci Bertrana haurà de tenir una extensió màxima d’un full (DiN A4). El regidor de Cultura, Josep Llorens apunta que enguany no hi ha novetats respecte anys anteriors.

concurs sant jordi 1

Com en cada edició, els treballs s’hauran de signar amb pseudònim o lema i entregar-los a l’Ajuntament de Tordera. El nom, cognoms, fotocòpia del DNI i adreça de l’autor/a han d’anar dins d’un sobre tancat i, a fora, s’hi consignarà el pseudònim o lema amb què s’hagi signat el treball, l’edat de l’autor/a, el grup en el que es participa i si es tracta de prosa, poesia (o recerca en cas de categoria juvenil). Llorens confia que la participació i la qualitat dels treballs siguin com els altres anys.

concurs sant jordi 2

Cada concursant pot presentar només un treball en cada modalitat. Les obres presentades han d’ésser escrites en llengua catalana, totalment inèdites i de temàtica lliure, excepte si s’especifica una altra cosa com en el cas dels treballs d’investigació i recerca. El veredicte del jurat serà inapel·lable i aquest es reserva el dret de declarar els premis deserts. El sistema emprat pel jurat és de votació secreta i per eliminació. El jurat està facultat per resoldre qualsevol imprevist que pugui sorgir i fer interpretació d´aquestes bases en cas de dubtes. Josep Llorens apunta que històricament el nombre de treballs en poesia i prosa és similar, el que varia és la franja d’edats participants.

concurs sant jordi 3

El termini de presentació dels treballs per al Concurs literari Premis Sant Jordi és fins avui, a l’OAC de l’Ajuntament. 

Les bases de la convocatòria s’han procurat adaptar a les de la Mostra Literària del Maresme per la qual cosa l’Ajuntament es reserva el dret de presentar a aquest certamen els primers i segons premis de cada grup i modalitat.   El veredicte del jurat es farà públic durant la setmana de Sant Jordi, coincidint amb altres iniciatives culturals que es preparen per aquella setmana.
Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca