IniciNoticiesEducacióTorna el “Voluntariat per la llengua”

Torna el “Voluntariat per la llengua”

Voluntariat llenguaEl Centre de Normalització Lingüística del Maresme impulsa, un any més, el programa “Voluntariat per la Llengua”. L’objectiu principal és proporcionar a les persones que aprenen català un espai on poder practicar-lo i assolir fluïdesa a l’hora de parlar a més de perdre la vergonya davant de parlar aquest idioma i de facilitar la integració dels nouvinguts. També vol promoure entre el col·lectiu catalanoparlant la idea que no cal canviar de llengua per acollir millor les persones que arriben a Catalunya.  Des del 2003, més de 500 persones han participat cada any en el programa “Voluntariat per la llengua” al Maresme. La meitat són voluntaris que ajuden a persones nouvingudes, o gent que fa anys que viu a Catalunya però que no s’ha atrevit a parlar el català. L’altra meitat està aprenent català o fa molts anys que viu aquí però no s’atreveix a parlar-lo. A Tordera, ja es va portant a terme a través dels cursos de català, però amb aquest programa se li dona una dimensió més gran. Laia Perpinyà, responsable del Servei Català a Tordera ho explica.

voluntariat per la llengua1

Es fa una crida des de la organització d’aquest voluntariat als catalanoparlants perquè ajudin a altra gent a aprendre l’idioma i a poder contribuir a la cultura de Catalunya. Laia Perpinyà explica com s’han de fer les inscripcions i quins són els terminis.

voluntariat per la llengua2

Poden ser voluntaris totes aquelles persones majors d’edat que parlin habitualment el català i que disposin d’una hora a la setmana per conversar en català amb la persona assignada. I poden ser aprenents els majors d’edat que ja tinguin un mínim coneixement del català, o que el parlin amb dificultats i vulguin millorar-lo. Es destaca també que els catalanoparlants es comuniquin en català amb els nouvinguts que encara no el dominin per ajudar a tothom a poder establir una conversa de manera fluïda el català. Totes les persones interessades us podeu adreçar a l’ oficina de Català els dilluns de 15:00 a 17:00h i els dimarts, dimecres i dijous 11:00h a 14:00h.

ÚLTIMES NOTÍCIES