Torna el “Voluntariat per la llengua”


Voluntariat llenguaEl Centre de Normalització Lingüística del Maresme impulsa, un any més, el programa “Voluntariat per la Llengua”. L’objectiu principal és proporcionar a les persones que aprenen català un espai on poder practicar-lo i assolir fluïdesa a l’hora de parlar a més de perdre la vergonya davant de parlar aquest idioma i de facilitar la integració dels nouvinguts. També vol promoure entre el col·lectiu catalanoparlant la idea que no cal canviar de llengua per acollir millor les persones que arriben a Catalunya.  Des del 2003, més de 500 persones han participat cada any en el programa “Voluntariat per la llengua” al Maresme. La meitat són voluntaris que ajuden a persones nouvingudes, o gent que fa anys que viu a Catalunya però que no s’ha atrevit a parlar el català. L’altra meitat està aprenent català o fa molts anys que viu aquí però no s’atreveix a parlar-lo. A Tordera, ja es va portant a terme a través dels cursos de català, però amb aquest programa se li dona una dimensió més gran. Laia Perpinyà, responsable del Servei Català a Tordera ho explica.

voluntariat per la llengua1

Es fa una crida des de la organització d’aquest voluntariat als catalanoparlants perquè ajudin a altra gent a aprendre l’idioma i a poder contribuir a la cultura de Catalunya. Laia Perpinyà explica com s’han de fer les inscripcions i quins són els terminis.

voluntariat per la llengua2

Poden ser voluntaris totes aquelles persones majors d’edat que parlin habitualment el català i que disposin d’una hora a la setmana per conversar en català amb la persona assignada. I poden ser aprenents els majors d’edat que ja tinguin un mínim coneixement del català, o que el parlin amb dificultats i vulguin millorar-lo. Es destaca també que els catalanoparlants es comuniquin en català amb els nouvinguts que encara no el dominin per ajudar a tothom a poder establir una conversa de manera fluïda el català. Totes les persones interessades us podeu adreçar a l’ oficina de Català els dilluns de 15:00 a 17:00h i els dimarts, dimecres i dijous 11:00h a 14:00h.