Nou impuls a la Memòria Històrica de Tordera per parlar sobre els moviments migratoris


josep-llorensL’Ajuntament de Tordera continua treballant per la memòria històrica del municipi. Ja fa uns anys, es van editar tres DVD que repassaven la història més recent del municipi fins a la meitat del segle XX, on apareixien testimonis vius que explicaven en primera persona què havien viscut de la guerra, del procés econòmic o les festes tradicionals del municipi.

Tal i com explica el regidor de cultura Josep Llorens, Tordera ha rebut diferents onades migratòries, sobretot en augment de població. Com ha afectat i quins han sigut els canvis diferencials entre l’abans i el després?, són les preguntes freqüents que en poden sorgir i que volen ser contestades amb aquest projecte, on els protagonistes són els torderencs i torderenques provinents d’altres territoris, i els que sempre han viscut al municipi. Ho explica el tinent d’alcalde, Josep Llorens.

memoria historica josep llorens 1

La primera fase del projecte serà definir la idea principal del treball que, segons explica Josep Llorens, pot ser molt variat pel fet de que el projecte depèn de les vivències dels participants. La segona fase, és la creació d’una comissió de treball que defineixi els aspectes que es volen treballar al documental. A partir d’aquí, es faran diferents reunions de treball i un seguiment del projecte. La intenció, segons Llorens, és anar complint els terminis d’execució de treball per tenir-lo enllestit aquest mateix any.

memoria historica josep llorens 2

Actualment el projecte es troba a la fase inicial.
Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca