IniciNoticiesEducacióTordera es suma a la mobilització en motiu del dia de la...

Tordera es suma a la mobilització en motiu del dia de la dona

vaga ccoo 8 marcAquest any, el 8 de març es convoca totes les dones del món a una vaga feminista, i per primera vegada també en l’Estat espanyol. A Barcelona es farà una manifestació que començarà a la plaça Catalunya a les 18.30 hores. Sota el lema ‘Ens plantem’, els sindicats CCOO i UGT criden a la mobilització contra “la bretxa salarial, la precarietat laboral i les violències masclistes”. L’Ajuntament de Tordera també s’ha sumat a la reivindicació i en el passat plenari municipal, el regidor de Som Tordera, Salvador Giralt va fer lectura d’un manifest. L’escoltem.

manifest dia de la dona

Es preveu que la vaga convocada avui sigui de dues hores en cadascun dels torns de treball. Per a les jornades partides i continuades en torn de matí, la vaga serà des de les 11:30 hores a les 13:30 hores; per a les jornades continuades en torn de tarda, la convocatòria començarà a les 16:00 hores fins les 18:00 hores. D’altra banda, a les jornades continuades en torn de nit, la mobilització s’efectuarà durant les dues primeres hores del torn nocturn que s’iniciïn en la jornada del dia 8. Tot i així, hi ha algunes excepcions en alguns sectors com el de transports de viatgers -la vaga es duu a terme en torn de matí de 7:00 hores a 9:00 hores; en torn de tarda comença de les 18:30 hores a les 20:30 hores. En el sector sanitari la vaga s’efectuarà de les 8:00 hores a les 10:00 hores; als centres d’ensenyament ordinaris, instituts, universitats i centres d’ensenyament reglat i no reglat, es convoca de les 11:30 hores a les 13:30 hores, a excepció d’aquells centres que només estan oberts a la tarda, en els quals la vaga serà de 15:00 hores a 17:00 hores. Al sector del lleure educatiu i sociocultural s’inicia de les 12:00 hores a les 14:00 hores pel que fa al torn de matí, i de les 18:00 hores a les 20:00 hores al torn de tarda. A les escoles bressol privades s’efectua de les 15:00 hores a les 17:00 hores. A les residències de discapacitats, residències i centres de dia de discapacitats, la vaga serà de les 10:00 hores a les 12:00 hores.

Ràdio Tordera dona suport a les reivindicacions que han portat a la vaga d’ aquest dijous 8 de Març contra la bretxa salarial entre homes i dones i les discriminacions de gènere al mercat laboral. També contra la precarietat de sous, l’assetjament sexual i la violència per raó de sexe contra les dones.

ÚLTIMES NOTÍCIES