IniciNoticiesMedi ambientEs posa en marxa el projecte d’identificació dels excrements de gossos via...

Es posa en marxa el projecte d’identificació dels excrements de gossos via ADN

gossos excrementsL’Ajuntament de Tordera posa en marxa el projecte d’identificació dels excrements de gossos a la via pública via ADN. S’informa a tots els propietaris/es de gos que resideixi habitualment al nostre municipi,  arrel de l’aprovació de l’Ordenança Municipal per la Tinença d’Animals, que s’ha d’identificar el vostre animal mitjançant un microxip. Ara a més, i arrel de l’aprovació definitiva de l’esmentada ordenança, els gossos també hauran d’identificar-se per mitjà del Codi Genètic. Així doncs, caldrà adreçar-se a qualsevol dels centres veterinaris col·laboradors, per tal que facin una extracció de sang de la mascota, amb l’objectiu de crear una base de dades amb els perfils genètics de tots els gossos del municipi. Els centres que faran l’extracció seran: Veganvet Veterinària (c/Girona, 2); Clínica Veterinària Tordera (Carretera de Fogars, 25); i Monsalut Veterinària (c/ Camí Ral, 190)

Aquesta base de dades permetrà identificar al gos i al seu propietari/a, quan es trobin excrements de gos a la via pública. Explicava el procediment l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia.

Alcalde ADN

A partir del mes de gener i fins al juny del 2018, l’extracció serà gratuïta i se us lliurarà una xapa censal d’identificació per al collaret del vostre gos. Cal recordar que és obligació del propietari/a o posseïdor d’un gos, identificar-lo amb microxip i codi genètic, l’incompliment d’aquesta obligació pot comportar la imposició d’una multa de 500€

ÚLTIMES NOTÍCIES