La prohibició del pas de tràilers fa caure a menys de la meitat la mortalitat a l’N-II


camions n-IIPer reduir la sinistralitat en la N-II entre Maçanet i la Jonquera, des de l’abril de l’any 2013 es va instaurar la prohibició del pas de camions de quatre o més eixos entre Maçanet de la Selva i la Jonquera. I des de l’any 2015, el tram de restricció un cop desdoblat el tram de Caldes–Sils abarca el traçat d’N-II que va de Fornells fins a la Jonquera. Amb aquesta mesura, els tràilers que fins llavors circulaven per l’N-II van haver de canviar d’hàbits i ara es desvien obligatòriament cap a l’autopista AP-7.

De fet, si els Mossos d’Esquadra enxampen els tràilers circulant per la Nacional, els suposa una sanció econòmica. En concret, s’enfronten a una multa de 500 euros. L’any que va entrar en vigor la mesura –el 2013–, en només vuit mesos els Mossos van multar 2.496 vehicles d’alt tonatge que es van saltar la mesura. Gràcies a la prohibició del pas de tràilers per l’N-II s’ha reduït el nombre de víctimes mortals, que era l’objectiu principal, i la sinistralitat al seu torn ha anat a la baixa. L’any abans de la posada en marxa de la restricció dels camions, el 2012, es van haver de lamentar 13 morts en aquest tram de via. L’any passat, en canvi, la xifra va baixar fins a les sis víctimes mortals. Es tracta d’una reducció del 53,85%. Durant l’any 2017, en aquesta Nacional va haver-hi un total de 12 accidents de trànsit greus o mortals, hi van morir sis persones i 18 més van resultar ferides de gravetat. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia recorda que l’estat espanyol ha decidit no desdoblar la N-II en el tram Tordera-Maçanet. Segons Garcia això és un greuge molt important per el nostre poble.

alcalde N-II

En aquests moments, el govern espanyol encara no ha inaugurat cap nou tram d’A-2. De traçats en obres hi ha el que transcorre entre Sils i Maçanet de la Selva i el d’Orriols a Medinyà. L’última notícia de Foment és que les obres avancen a bon ritme, però no diuen si el 2019 estarà tot fet. El tram de Medinyà hauria d’estar aquest any i l’altre, l’any vinent.
Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca