Els sindicats alerten una baixada del 30% de les peticions de malaltia professional


accidentalitat-dones-malalties-professionals-1-644x320Les peticions al·legant malaltia professional baixen un 35% en 10 anys. Són dades de la Seguretat Social que revelen que els dos últims anys se n’ha presentat menys d’una al dia. Els sindicats diuen que, a part de la por que tenen els treballadors en un context de crisi com l’actual s’hi suma l’actitud de les mútues, que són molt contràries a reconèixer aquest tipus de malalties. Segons l’estadística oficial, el 2017 es van tramitar 333 comunicats reclamant el reconeixement d’una malaltia professional, del quals, aproximadament la meitat comportaven baixa i l’altra meitat no. El responsable de Salut Laboral de la UGT, Josep Bonet, diu que els treballadors, ara mateix, són bastant contraris a cursar una petició de reconeixement d’una malaltia professional i que les mútues tenen estratègies per concedir-ne molt poques.

bonet

El nombre de peticions presentades el 2017 és el segon més baix dels últims 10 anys, només superat per la xifra de 2012, quan se’n van presentar 323, 10 menys que aquest any. Però en aquell moment hi havia moltes menys persones treballant que ara.
Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca