La flota d’arrossegament ja ha començat la veda biològica fins al 7 de març


port-pescadors-blanesLa flota d’arrossegament, formada per unes 14 embarcacions, ha començat aquesta setmana la veda biològica que s’allargarà durant tot el mes.  L’objectiu d’aquesta aturada de pescadors i armadors és el de  permetre que el fons marí es regeneri.

Durant aquest  mes i en els últims 5 anys, les flotes no podran pescar espècies com la sèpia, calamar, gamba, rap o lluç amb l’objectiu de regenerar el fons marí i, per tant, s’espera que a la tornada hi hagi més espècies. Al llarg del mes, tant pescadors com armadors, podran optar per dues vies de compensació econòmica: de l’atur o les ajudes del Fons Europeu, tot i que els diners d’aquesta última acostumen a arribar amb retard, motiu pel qual la majoria de pescadors decideixen cobrar l’atur.

El president de la Federació Nacional de Confraries de pescadors, Eusebi Esgleas, subratlla que la veda és principalment per deixar créixer les petites gambes que hi ha a la zona.

esgleas 1

Eusebi Esgleas, destaca que el principal problema de la pesca és la contaminació.

esgleas 2

L’aturada biològica s’allargarà fins al pròxim 7 de març per les flotes de la província de Barcelona.
Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca