IniciNoticiesSalutLa Corporació amplia l'hospitalització a domicili coincidint amb els 10 anys de...

La Corporació amplia l’hospitalització a domicili coincidint amb els 10 anys de servei

atencio domiciliariaLa Corporació de Salut del Maresme i La Selva (CSMS) ha desplegat de manera progressiva el servei d’hospitalització a domicili per les comarques del Maresme i La Selva. Amb aquesta acció, enguany, i coincidint amb els 10 anys d’inici de servei, s’ha passat de 18 a 30 llits en un servei que té com a objectiu atendre el pacient en el seu propi domicili proporcionant-li procediments diagnòstics i terapèutics de complexitat i intensitat comparables als que es realitzen en règim d’internament en hospitalització convencional. Mercè Díaz, cap del servei d’hospitalització al domicili.

atencio domiciliaria 1

En l’actualitat, la CSMS disposa de tres unitats d’hospitalització a domicili que donen cobertura al 80% del seu territori de referència. A l’Hospital de Calella es va iniciar l’activitat a finals del 2007 i a l’Hospital de Blanes a finals del 2013. Aquesta modalitat d’atenció s’ha consolidat com una alternativa real a l’ingrés convencional.

El 68% dels pacients ingressats en les unitats d’hospitalització a domicili procedeixen d’Urgències, on un cop estabilitzats, se’ls hi ofereix la possibilitat de continuar l’ingrés en el seu domicili. És llavors quan els equips de metges i infermeres s’hi desplacen per fer les visites i administrar tractaments fins al moment de l’alta. Aquests professionals disposen de dispositius mòbils on poden consultar la història clínica i registrar el seguiment dels malalts. Els pacients tenen un telèfon directe per consultar dubtes o contactar amb l’equip en qualsevol moment. El servei d’atenció al domicili normalment s’ofereix en casos en què s’han de seguir tractaments de llarga durada o quadres mèdics que no revesteixen gravetats, sempre i quan el pacient està estable.

atencio domiciliaria 2

Un 18% dels pacients s’ingressen directament des del domicili o residència geriàtrica, on són valorats i tractats sense haver de passar per Urgències; i un 14% dels ingressos provenen de les unitats d’hospitalització convencional, generalment per acabar a casa tractaments de llarga durada i evitar que hagin de romandre ingressats a l’hospital fins a finalitzar-lo.

ÚLTIMES NOTÍCIES