IniciNoticiesSocietatEl món local presenta recurs per defensar el protocol de la pobresa...

El món local presenta recurs per defensar el protocol de la pobresa energètica

pobresa energeticaL’Associació Catalana de Municipis i Comarques(ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya(FMC) han presentat aquesta setmana recursos d’apel·lació contra la sentència del passat 4 de desembre que declarava la nul·litat del protocol per a l’aplicació de la Llei 24/2015 de pobresa energètica.

La sentència del Jutjat contenciós administratiu número 2 de Barcelona donava validesa a la impugnació feta per Endesa Energia, S.A.U i Endesa Energía XXI, S.L.U. contra l’esmentat protocol. Per la seva part, les dues entitats municipalistes asseguren que l’esmentat protocol no és susceptible d’impugnació, ja que no es pot considerar una disposició de caràcter general ni un acte administratiu impugnable.

El regidor de serveis socials a l’Ajuntament de Tordera, Àngel Pous assenyala que aquest protocol és una “una eina resultant del compromís del Govern de la Generalitat i la representació civil i institucional catalana per fer front a la pobresa energètica” fixada per la Llei 24/2015 contra la pobresa energètica.

pobresa 1

Pous explica quin procediment s’ha de seguir en cas de patir pobresa energètica.

pobresa 2

En aquest sentit, les dues entitats municipalistes s’han proposat defensar aquest compromís. Segons subratllen, aquest protocol era l’eina que tenia el món local per evitar que les empreses subministradores d’energia tallessin el servei a persones que no poden pagar.

ÚLTIMES NOTÍCIES