IniciNoticiesProtecció Civil activa l’Alerta del pla VENTCAT per forts vents a les...

Protecció Civil activa l’Alerta del pla VENTCAT per forts vents a les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona

DR_zesPWkAALMC-La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha activat l’Alerta del pla VENTCAT davant la previsió de forts vents a partir d’aquest migdia a les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona. Les ventades, que ja estan afectant des d’aquest matí, s’intensificaran a partir del migdia i fins al vespre d’avui. A les zones urbanes del litoral i prelitoral de l’àmbit metropolità de Barcelona i de les comarques de Tarragona s’esperen incidències per les fortes ratxes de vent que seran superiors a les habituals. Els forts vents també afectaran les cotes altes de les zones de muntanya.

Per aquest motiu, Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. També cal extremar la precaució en les activitats a l’aire lliure tant a l’entorn natural com a les zones urbanes properes a arbrat com ara parcs i jardins. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l’efecte del vent.

A nivell general, Protecció Civil recomana fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l’exterior dels domicilis i puguin ser desplaçats per l’aire, tenint especial cura amb els elements de decoració nadalenca.

Per altra banda, Protecció Civil ha sol·licitat als ajuntaments on es preveuen les afectacions més importants que reforci es elements d’il·luminació nadalenca i altres elements del mobiliari urbà i els accessos a parcs i jardins i el control dels accessos al front litoral per evitar incidències greus.

ÚLTIMES NOTÍCIES