IniciNoticiesPolíticaEs modifica el preu del subministrament de l’Aigua a Tordera

Es modifica el preu del subministrament de l’Aigua a Tordera

ple novembreEl passat ple de Dijous 30 de Novembre, es va aprovar la modificació de l’ordenança del subministrament d’aigua. El regidor d’Hisenda, Marçal Vilajeliu, explicava que, seguint la intenció de l’equip de govern i el PDeCat, igual que amb la resta d’impostos i taxes, s’ha volgut realitzar la revisió de preus d’aquests validats per una Auditoria externa. D’aquesta forma, tal i com informa el regidor, es proposà un increment mitjà de la taxa de poc més del 3% amb una certa afectació dels usuaris amb piscina o jardins de dimensions grans. Aquest seria un increment d’aproximadament 0,5 euros al mes a la taxa. Ho explica el regidor Vilajeliu.

ordenanca aigua Pdecat 1

Tot i això, Vilajeliu explica que aquest increment del preu anirà destinat a diferents punts de millora. El primer, amb un 25% de les recaptacions es destinarà a una millora del servei d’atenció al client i el 50%, explica que l’empresa concessionària la destinarà a incrementar el fons de contingència per millorar la xarxa. Ho detalla en Marçal Vilajeliu.

ordenanca aigua pdecat 2

Per part del PP, en Xavi Martin hi votava favorablement.

ordenanca aigua pp

D’altra banda, el partit Som Tordera, malgrat estar d’acord amb algun punt, van votar de forma contrària a la proposta. Salvador Giralt defensa que no poden defensar un augment de de taxes. D’aquesta forma, Giralt defensa que és conscient que l’empresa Aqualia “ha de finançar-se per cobrir les despeses de manteniment de cost energètic i de personal, però que pels ciutadans pot ser un increment difícil d’afrontar. Així ho argumentaven des de Som Tordera.

ordenanca aigua som tordera

Rafa Delgado, des del PSC, exposava que el problema principal de l’aigua a Tordera no són les tarifes sinó les estructures i la qualitat del servei. Segons Delgado, l’arrel del problema són les poques inversions de l’empresa Aqualia a la millora de xarxa de distribució i les infraestructures. Tot i així explica que veuen aspectes positius com la rebaixa de quota fixa d’urbanitzacions a Tordera igual que l’aspecte positiu que veuen al comprimís de l’empresa a aportar dues partides per la lluita contra la pobresa energètica aplicable a les famílies amb dificultats als consums.  Així doncs, reivindica i demana un calendari d’inversions i la creació d’una comissió de seguiment conjunta per garantir l’efectivitat de les inversions, votant en forma d’abstenció. Així ho argumentava el socialista Rafa Delgado.

ordenanca aigua psc

Finalment, per part d’ERC i gent de Tordera, en Xavier Pla demanava que, mirant els models de gestió de l’aigua d’altres territoris, on les entitats públiques agafen forces en la gestió d’aquest àmbit,  es necessita, tal i com diu, reflexionar si el model de gestió municipal és el millor actualment. Per això, defensa posar com a aspecte a valorar l’aplicació de gestió de l’aigua  gestionada de forma pública i no per una empresa com Aqualia, malgrat que ell mateix també comenta que és s’hauria d’intentar valorar-ho tot i que la proposta de gestionar-ho de forma pública té “uns costos que s’han de tenir en compte”. Així mateix, explica que l’auditoria hauria demostrat unes “deficients relacions entre l’empresa privada i l’Ajuntament” on la primera no hauria complert diferents acords amb el consistori i el municipi. El grup municipal també afegeix que troba important l’increment del 3,7% del total de la taxa, on el rebut “variarà molt en cada casa”.

ordenanca aigua erc

El regidor Villaro, votava de forma favorable després de reivindicar que es posin en pràctica els acords i els mitjans assenyalats.

ordenanca aigua villaro

D’aquesta forma, es va aprovar el punt amb 9 vots a favor, 5 en contra i 3 abstencions.

ÚLTIMES NOTÍCIES