IniciNoticiesMedi ambientImpuls a la millora del sanejament de Tordera amb la construcció de...

Impuls a la millora del sanejament de Tordera amb la construcció de la depuradora d’Àgora Parc

depuradora 2L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i el Consell Comarcal del Maresme han signat un conveni per a millorar el sanejament de Tordera. Concretament, l’acord assolit permetrà impulsar el sanejament de la urbanització Àgora Parc mitjançant la construcció d’una depuradora i els corresponents col·lectors en alta encarregats de recollir les aigües residuals provinents del clavegueram i transportar-les cap a la depuradora. Aquesta actuació, inclosa en la planificació hidrològica vigent, està pressupostada en prop d’1,2 milions d’euros, que seran aportats per l’Agència Catalana de l’Aigua. L’execució de les obres anirà a càrrec del Consell Comarcal del Maresme.

Fa uns mesos, l’ACA també va anunciar per el 2018 una inversió per construir una depuradora a Terrabrava, unes obres que es podrien concretar en les properes setmanes.  En el cas de Tordera, l’anunci de la futura construcció de la depuradora es rep amb evident satisfacció. L’alcalde, Joan Carles Garcia, va recordar que la reclamació del consistori per resoldre el sanejament de les urbanitzacions s’ha allargat 14 anys.

alcalde depuradores

El Pla de gestió del districte de conca fluvial de Catalunya i el seu Programa de mesures associat inclouen les actuacions necessàries per a la millora dels sistemes existents, així com la posada en marxa dels nous per garantir el manteniment o millora de l’estat ecològic de les nostres aigües superficials, subterrànies i marines.

A data d’avui les 516 depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 97,1% de la població catalana. Pel que fa al Maresme, la comarca compta amb 11 depuradores en servei que depuren les aigües residuals generades pel 95% de la seva població.

ÚLTIMES NOTÍCIES