IniciNoticiesSocietatEl Teatre Clavé de Tordera acull la IV edició del Fòrum de...

El Teatre Clavé de Tordera acull la IV edició del Fòrum de la Xarxa de Joves per la Convivència Intercultural a l’Alt Maresme

forum intermunicipal jovesTordera va ser ahir el municipi amfitrió de la quarta edició del Fòrum Intermunicipal de la Xarxa de Joves per la Convivència a l’Alt Maresme. Ahir va ser l’acte final d’un projecte en què hi participaven els instituts Joan Coromines i Euclides de Pineda de Mar, els alumnes de l’Espai Jove i del Pla de Transició al Treball (PTT) també de Pineda de Mar; els instituts Bisbe Sivilla, Escola Freta i Escola Pia de Calella de Mar, els instituts Lluís Companys, Tordària i l’Escola Vedruna de Tordera i altres col·lectius amb qui duen a terme accions conjuntes, com ara l’Esplai de la Gent Gran de Tordera, la residència Mar i Sol de Calella o la Fundació Molí d’en Puigvert de Palafolls.

El projecte té com a objectius treballar amb els joves la diversitat en un sentit ampli de la paraula (diversitat cultural, religiosa, de gènere i generacional) per tal de crear una societat més tolerant envers la diferència. A l’acte del Teatre Clavé els participants van posar en escena diverses accions preparades prèviament i articulades al voltant de d’aquestes temàtiques. En total, uns 300 alumnes, professors i persones que formen part de l‘organització van assistir a la trobada.

El projecte s’emmarca en l’estratègia compartida entre l’Institut Diversitas i el Programa Intermunicipal d’Immigracó de Calella, Pineda de Mar i Tordera per promoure una convivència positiva entre la població del territori independentment dels seus llocs d’origen. Segons l’institut Diversitas, la proporció de població d’origen estranger a la zona és del voltant del 14 % (segons dades de l’Idescat) i inclou realitats molt diverses, ja que coincideixen persones provinents de diversos països. Ho explica el director de continguts de l’institut Diversitas, Rodrigo Prieto.

diversitas

El projecte dóna continuïtat a la Xarxa per la Convivència creada el curs passat amb el suport de l’Obra Social de la Caixa i que ja compta amb el suport de la mateixa entitat per l’any en curs.

ÚLTIMES NOTÍCIES