IniciNoticiesSocietat TORDERA ENDERROCA DOS DELS QUATRE BLOCS DEL PISOS BLAUS. L'AJUNTAMENT ES...

TORDERA ENDERROCA DOS DELS QUATRE BLOCS DEL PISOS BLAUS. L’AJUNTAMENT ES COMPROMET A NO DEIXAR CAP VEÏ AL CARRER. L’ALCALDE DE TORDERA, JOAN CARLES GARCIA DEFENSA L’ACTUACIÓ JA QUÈ PERMETRÀ MILLORAR LA SITUACIÓ DEGRADANT QUE VIVIEN ALGUNES FAMILIES EN AQUEST ESPAI.

Els pisos d’en Suris del barri de Sant Andreu de Tordera, més coneguts pels pisos blaus, passaran definitivament a la història. Aquesta setmana han estat enderrocats dos dels quatre blocs en la primera acció per aixecar nous immobles i posar fi a un dels reductes més marginals i degradats del municipi. De moment, encara hi ha 22 famílies que hi viuen de lloguer, a l’espera de traslladar-los en altres habitatges més dignes. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, recorda que en els darrers anys l’ajuntament ha treballat intensament per resoldre tots els casos, un per un, del veïns dels pisos blaus.

Els quatre edificis, pintats d’un color blau cel, es van aixecar entre els anys 1965 i 1967 al barri de Sant Andreu. S’hi van construir 104 habitatges amb materials barats i des del primer moment es van destinar a lloguer per fer front al fenomen migratori estatal. Amb els anys, els pisos de Can Suris es van convertir en el lloc de concentració d’immigrants extracomunitaris del municipi i la manca d’actuacions de conservació dels pisos els va acabar degradant i molts, un cop es buidaven, ja no es podien tornar a llogar pel mal estat. Les obres d’enderroc dels pisos han provocat molta expectació en el veïnat. Fonts de la promotora, encarregada de l’actuació, expliquen que quan la zona quedi neta s’hi aixecarà un complex amb dos blocs de pisos de venda, 102 habitatges i una zona verda.

ÚLTIMES NOTÍCIES