IniciNoticiesMedi ambientJornada tècnica sobre la situació dels pins de la comarca

Jornada tècnica sobre la situació dels pins de la comarca

JornadaTorderaL’Associació de propietaris del Montnegre Corredor organitza avui al Teatre Clavé, la jornada sobre patologies i gestió silvícola davant el decaïment del pi pinyer i el pi pinastre a la comarca.

Els pins mediterranis es troben en una situació de decaïment cada cop més preocupant. Aquesta afectació s’ha fet més evident aquests últims anys observant-se una forta presència de pins secs en les zones de Maresme i Selva, especialment sobre les masses de pi pinyer i pi  pinastre. Amb la jornada de dijous es vol respondre a una sèrie de preguntes relacionades amb aquesta qüestió, com ara com s’ha arribat a aquesta situació, quins són els patògens que els afecten, quines mesures preventives es poden prendre, com ha de ser la gestió d’aquests boscos o quines actuacions s’estan realitzant actualment al respecte.

De cara a la població torderenca, Carles Aulet, regidor de l’Ajuntament de Tordera, ha explicat en declaracions a Ràdio Tordera que Tordera, igual que a la resta de poblacions maresmenques, existeix la plaga del Tomicus malgrat que el perill no es troba de forma tan agreujat. Aulet explica les condicions en que apareix i les conseqüències de la plaga.

Aulet jornada forestal 1

Carles Aulet també descriu la situació que viuen els boscos de Tordera en referència a la plaga.

Aulet jornada forestal 2

En aquestes jornades es presentaran solucions per gestionar la problemàtica d’aquesta i altres plagues. Així, es es prentendrà pautar plans tècnics i de treballs on, a partir de llavors, les finques podran demanar subvencions a les administracions.  Carles Aulet en detalla l’objectiu i la funció de la Jornada tècnica.

Aulet jornada forestal 3

La jornada, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Tordera, és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través de: Associació de Propietaris del Montnegre i del Corredor o a la web www.montnegrecorredor.org

ÚLTIMES NOTÍCIES