IniciNoticiesPolítica TORDERA DIU UN SI CONTUNDENT A L'ESTATUT DE CATALUNYA PERÒ AMB...

TORDERA DIU UN SI CONTUNDENT A L’ESTATUT DE CATALUNYA PERÒ AMB UNA ABSTENCIÓ DEL 56%. ELS REPRESENTANTS POLÍTICS LOCALS LAMENTEN LA POCA PARTICIPACIÓ.

L’abstenció i l’alt percentatge de vots afirmatius al nou estatut, van marcar la jornada electoral ahir a Tordera i Catalunya.
A Tordera, només un 43’9% dels ciutadans amb dret a vot, van passar pels respectius col·legis electorals. Finalment, a Tordera van votar 4503 persones de les 10253 que tenien dret a fer-ho, amb un percentatge de participació del 43’9 %. Concretament, 3670 ciutadans de Tordera, un 81% van votar SI a l’estatut de Catalunya, 619, un 13% van votar NO, 192 en blanc i 14 nuls. Tordera va ser ahir una de les ciutats de Catalunya amb més vot afirmatiu.
Tot i això, la majoria de representants polítics locals, van destacar el baix índex de participació en el referèndum.

El regidor ERC, Bernat Costas, va lamentar el baix índex de participació en el sufragi.

El regidor de MAT, Josep Alsina va destacar la poca participació en el referèndum, ja que el seu partit havia fomentar al llarg de la campanya la participació en aquest comicis.  

El secretari general del PSC, Josep Romaguera, també va lamentar la poca participació del referèndum, tot i valorar positivament el seu resultat.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia va sobreposar la importància de la clara victòria del SI i no treure tanta transcendència a la poca participació.

Catalunya ja atresora el tercer Estatut de la seva història. Els que ahir van anar a votar ho van fer amb rotunditat a favor de la que serà la llei fonamental de tots els catalans per als pròxims anys. La van recolzar sense cap mena de dubte, ja que van representar el 73’9% enfront del 20’7% de nos. Però aquesta vegada van ser molts, la meitat del cens de votants, els que van decidir que no era necessari anar al col·legi electoral. La participació va quedar en el 49’4%, tot i que la barrera psicològica del 50% està gairebé assegurada amb el vot per correu.

ÚLTIMES NOTÍCIES