IniciNoticiesMedi ambientLlum verd al servei comarcal per gestionar boscos i rieres

Llum verd al servei comarcal per gestionar boscos i rieres

Fotos: ORIOL BASSA
Foto: ORIOL BASSA / El Punt Avui

Suport unànime per tirar endavant el servei comarcal de boscos i rieres. Les reticències inicials que tant ERC i la CUP van mostrar per impulsar la gestió conjunta en el Consell Comarcal del Maresme s’han esvaït i en el darrer ple d’alcaldes es va donar el vistiplau a la posada en marxa del servei.

Per evitar confusions amb d’altres estaments forestals s’ha decidit finalment no posar-li el nom d’Agència de Boscos del Maresme i que sigui un servei comarcal de Boscos i Rieres. El coordinador de Medi Ambient del Consell Comarcal, Fernando Cabello, ha explicat que l’objectiu de l’Agència és canalitzar millor les subvencions.

agencia boscos 1

El Consell Comarcal  posa l’Agència de Boscos a l’abast dels Ajuntaments, les associacions de propietaris, la Generalitat i la Diputació per facilitar una actuació coordinada en el territori i buscar el màxim de recursos. Entre altres fites, s’ha marcat aconseguir més recursos econòmics, promoure la contractació agregada dels treballs forestals per aconseguir preus més competitius, fomentar els acords de custòdia per a la gestió de les finques públiques i privades i formar tècnics i professionals.

agencia boscos 2

El Consell Comarcal donarà suport gratuït als ajuntaments que ho sol·licitin per assessorar de les actuacions i de com optar a les subvencions que s’atorguen per manteniment de rieres i gestió forestal. L’Associació de Boscos del Maresme, impulsada pel Consell Comarcal, confia poder signar l’any vinent el conveni de col·laboració amb la Diputació per atendre la gestió forestal i poder accedir com fan d’altres associacions de propietaris als ajuts per treure la fusta morta dels boscos.

ÚLTIMES NOTÍCIES