IniciNoticiesPolíticaTordera aprova mocions de rebuig al 155 i les càrregues policials, exigeix...

Tordera aprova mocions de rebuig al 155 i les càrregues policials, exigeix la llibertat dels Jordis i dona suport al model educatiu

ple octubre 1El ple de l’Ajuntament de Tordera va aprovar aquest dimecres en una sessió urgent una moció per rebutjar l’aplicació de l’article 155 de la constitució espanyola. El text es va aprovar amb els vots a favor dels regidors de PDeCAT i ERC, però no va comptar amb el suport del PSC, SOM Tordera i el regidor no adscrit José Carlos Villaro que es van abstenir, ni del PP, que hi va votar en contra. En aquest cas, i en posteriors mocions que es van debatre, el regidor popular Xavier Martin va aclarir que el sentit del vot era en respecte els votants del PP. En les intervencions en el plenari, Xavier Martin va fer constar el seu posicionament personal, que difereix bastant del discurs popular a Catalunya i a Madrid. Escoltem el posicionament de Xavier Martin del PP, Salvador Giralt de SOM Tordera, Rafa Delgado del PSC, Xavier Pla d’ ERC-Gent de Tordera i Joan Carles Garcia alcalde del PDeCAT.

mocio 155

El ple torderenc també va aprovar una moció presentada per ERC-Gent de Tordera que demanava l’alliberament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. Ho va fer amb els vots favorables de ERC, PDeCAT i SOM Tordera, l’abstenció de PSC i el regidor Villaro i el vot contrari del PP. Escoltem Anna Serra d’ERC, Xavier Martin del PP, Salvador Giralt de SOM Tordera, Rafa Delgado del PSC i Joan Carles Garcia alcalde del PDeCAT.

mocio jordis

Els regidors del PSC, PDeCAT, ERC i SOM Tordera van mostrar el seu suport a una moció presentada pels socialistes a favor de l’escola catalana arran de les declaracions d’alguns ministres espanyols i líders polítics acusant-la d’adoctrinar els alumnes. Escoltem Carme Fernàndez del PSC, Xavier Martin del PP, Salvador Giralt de SOM Tordera, Xavier Pla d’ ERC i Àngel Pous regidor d’ensenyament del PDeCAT.

mocio model educatiu

ERC-Gent de Tordera també va presentar una moció de condemna a la violència generada per l’Estat espanyol el passat 1 d’octubre i de reconeixement a l’actitud cívica i pacífica dels ciutadans que van sortir a votar i exercir la democràcia. ERC, PDeCAT, PSC, SOM Tordera van votar favorablement, el regidor Villaro es va abstenir i el PP va votar en contra. Escoltem Sílvia Mateos d’ERC, Xavier Martin del PP, Salvador Giralt de SOM, Rafa Delgado del PSC i Joan Carles Garcia alcalde del PDeCAT.

mocio violenci 1o

El regidor no adscrit, José Carlos Villaro es va abstenir en totes les votacions, sense justificar el seu sentit de vot.

ÚLTIMES NOTÍCIES