IniciNoticiesPolíticaEL PDeCAT no trencarà els pactes d’estabilitat amb el PP, el PSC...

EL PDeCAT no trencarà els pactes d’estabilitat amb el PP, el PSC i el regidor Villaro

ple octubre 17La demanda d’ERC-Gent de Tordera al PDeCAT de trencar els pactes d’estabilitat i de govern amb el PP, el PSC i el regidor no adscrit José Carlos Villaro no serà escoltada pel govern municipal.

Els republicans feien aquesta petició per tres motius concrets: l’actuació violenta contra els ciutadans de Catalunya l’1 d’Octubre, l’empresonament dels president de l’ANC i Omnium Jordi Sánchez i en Jordi Cuixart i la voluntat d’aplicar l’article 155 de la Constitució Espanyola.

El regidor d’ERC, Jordi Romaguera va justificar la demanda per la complicitat del PP i PSOE davant aquest fets i el fet que el regidor Villaro no condemnés la violència de l’1 d’octubre en declaracions a Ràdio Tordera.

mocio pacte erc

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia va manifestar que aquesta no és la manera de fer les coses. Per Garcia, aquesta falta d’ètica i tacte, el fan entendre el fracàs en les converses entre ERC i altres partits aquest darrers mesos.

L’alcalde va recordar que l’acord amb PP, PSC i Som Tordera no és un pacte sinó que és l’aplicació d’un decret d’alcaldia. En aquest sentit, Joan Carles Garcia va rebutjar la demanda, atès que ell sempre ha intentat mantenir l’estabilitat al poble per el bé del ciutadans i el mateix municipi.

mocio pacte alcalde

El regidor del Partit Popular, Xavier Martin apuntava que sembla que ERC volia traspassar la crispació que es viu en general a l’Ajuntament de Tordera. Va encomanar a ERC a parlar de les coses del municipi. El regidor del partit popular entenia  que aquesta moció estava fora de lloc.

mocio pacte pp

El regidor de Som Tordera, Salvador Giralt, lamentava la poca complicitat d’ERC amb la resta de grups. El regidor va recordar que l’acord a Tordera és un exemple de bon govern i de responsabilitat política. Salvador Giralt parlava d’una gestió impecable dels regidors del PP i PSC.

mocio pacte som

El regidor del PSC, Rafa Delgado va destacar la feina dels regidors que participen dels projectes. El regidor socialista afirmava que aquesta moció no és contra els pactes sinó contra l’estabilitat del poble. Delgado va retreure a ERC que no treballen pel poble, sinó que treballen pel seu propi interès.

mocio pacte psc

Per la seva banda, el regidor no adscrit, José Carlos Villaro va acusar a ERC i Som Tordera de tergiversar la realitat, en referencia a les seves declaracions a Ràdio Tordera sobre l’actuació policial l’1 d’octubre.

mocio pacte villaro

El regidor d’ERC, Jordi Romaguera va afegir que en cap moment es volia parlar de la feina dels diferents regidors, sinó el fet de representar unes sigles de partits que actuen contra la voluntat majoritària del poble de Catalunya.

La moció es va rebutjar amb els vots contraris de PDeCAT, PSC, SOM Tordera, PP i el regidor Villaro i el vot afirmatiu d’ERC i Gent de Tordera.

ÚLTIMES NOTÍCIES