IniciNoticiesPolíticaS’aproven les ordenances fiscals per al 2018 sense increments

S’aproven les ordenances fiscals per al 2018 sense increments

ple octubre 1El Ple de l’Ajuntament de Tordera va aprovar ahir les ordenances, taxes i preus públics per al 2018.

Tal com va assenyalar el regidor d’hisenda, Marçal Vilajeliu, atenent el compromís adquirit pel govern municipal a inicis de mandat, al 2018, per sisè any consecutiu, no hi haurà cap augment en els impostos municipals. Segons va declarar el regidor el manteniment dels preus en les ordenances responen a la gestió acurada d’optimització de recursos que des de fa anys es duu a terme des del departament d’hisenda i intervenció.

En aquest línia el regidor  va voler destacar el nou tractament que es donarà al preu públic de neteja de parcel·les sense edificar. A partir del 2018, serà el consistori qui obrirà un concurs públic per a  la neteja de parcel·les i franges contra incendis. Aquesta licitació permetrà d’una banda, aconseguir un millor preu per a la neteja de les parcel·les sense edificar a les urbanitzacions, i de l’altra, que els propietaris paguin un preu molt més reduït del que els costaria fent-ho a títol particular.

ordenances vilajeliu

En el marc de l’aprovació de les ordenances fiscals per al 2018 es recullen una sèrie de modificacions de caràcter tècnic i sense repercussió econòmica per als ciutadans a fi d’adaptar-ne el redactat a les noves normatives.  

Per altra banda, d’acord amb els resultats de diversos estudis realitzats pel departament d’intervenció que permeten ajustar el preu al servei prestat, hi haurà modificacions en algunes taxes relacionades a les fires d’atraccions, a les llicències d’autotaxi i a la recollida d’animals abandonats.

Per acabar, el regidor va destacar que per al 2018 es mantindran vigents el prop de centenar de bonificacions i descomptes a diferents impostos i preus públics amb la voluntat d’afavorir diferents col·lectius, especialment la gent gran, les persones en situació de vulnerabilitat i les petites empreses  i negocis locals.

El regidor del Partit Popular, Xavier Martin valorava positivament que no s’hagin incrementat els impostos i taxes per l’any vinent. El regidor destacava l’incorporació d’una proposta seva sobre la reducció del 2% en les taxes del sector del taxi.

ordenances pp

El regidor de Som Tordera, Salvador Giralt demanava una tarifació social adaptables a les famílies de forma individualitzada. Giralt recordava que la perspectiva de les ordenances fiscals amb el govern és totalment oposada.

ordenances som

El regidor del PSC, Rafa Delgado destacava la introducció de bonificacions a col·lectius amb risc d’exclusió social

ordenances psc

ERC va apuntar que no tothom és coneixedor de les bonificacions fiscals que existeixen. El regidor Xavier Pla va insistir que les ordenances i pressupostos s’haurien de debatre alhora.

ordenances erc

Les ordenances fiscals per a l’any 2018 es van aprovar amb els vots a favor de PDeCAT, PSC, el regidor Jose Carlos Villaro i el regidor del PP. I cinc abstencions d’ERC+Gent de Tordera i Som Tordera.

ÚLTIMES NOTÍCIES