IniciNoticiesRegidoriesEs presenten els Pressupostos Participats que permetran a la ciutadania prendre partit...

Es presenten els Pressupostos Participats que permetran a la ciutadania prendre partit sobre les decisions del municipi

presentacio pressupostos participatsL’Ajuntament de Tordera impulsa, en el marc de la participació ciutadana, el projecte de Pressupostos Participats a través del qual els torderencs i torderenques podran proposar, debatre i decidir el destí d’una part del Pressupost Municipal. L’objectiu inicial del projecte és implicar la ciutadania en la presa de decisions responsables sobre el destí d’una part dels recursos públics, fomentant la participació amb la creació de nou òrgans que afavoreixin el debat col•lectiu i que permetin planificar la despesa municipal a les prioritats ciutadanes. Per fer-ho possible es destinarà una aplicació pressupostària al procés de Pressupostos Participats que es distribuirà, en funció dels criteris objectius de repartiment, entre les deu zones en què es divideix al municipi per dur a terme aquest procés. El projecte de pressupostos participats s’instrumentarà mitjançant el Consell veïnal, les assemblees de zona i l’equip tècnic i jurídic de valoració.

El procés dels pressupostos participats es dividirà en tres fases d’execució: la primera serà de presentació de propostes i es durà a terme entre els mesos de novembre i desembre. La segona fase, que tindrà lloc entre els mesos de novembre i gener, servirà per debatre les propostes a les assemblees de zona i al Consell veïnal. La darrera fase tindrà lloc al mes de març i serà el període de votacions.

El passat 20 d’Octubre es va fer la presentació oficial dels Pressupostos Participats i es va crear el Consell Veïnal al Teatre Clavé de Tordera. En aquesta presentació es va donar informació més detallada per a tot el que estigués interessat. Hi van participar el regidor de participació ciutadana, Josep Llorens i els dos regidors encarregats del projecte Salvador Giralt de Som Tordera i Rafa Delgado del PSC.

Rafa Delgado, portaveu socialista explicava el procés que es durà a terme en els propers mesos.

pressupostos participats PSC

Salvador Giralt de Som Tordera explicava què són els consells veïnals  i qui podrà participar en el procés.

pressupostos participats SomTordera

El regidor de participació ciutadana del PDeCAT Josep Llorens parlava de l’objectiu d’aquest projecte i de l’interès de l’ajuntament d’acostar la ciutadania a les decisions que es prenen a Tordera.

pressupostos participats PDeCAT

Josep Llorens també ha fet una valoració de la presentació dels Pressupostos Participats i del començament que s’està fent del procés.

pressupostos participats valoracio

Per a seguir el calendari detallat dels passos dels Pressupostos i per tenir més informació consulteu el web www.tordera.cat i a les xarxes socials de l’Ajuntament de Tordera. Al web de l’Ajuntament podreu consultar també a quina de les zones de Tordera pertanyeu i quins són els passos per enviar una proposta de pressupostos.

ÚLTIMES NOTÍCIES