IniciNoticiesSocietatL’atur puja en 32 persones a Tordera el setembre

L’atur puja en 32 persones a Tordera el setembre

atur setembre 17Les dades d’atur del setembre indiquen que s’ha incrementat la llista de persones sense feina, però que ha estat un increment moderat gràcies als resultats positius de la indústria i la construcció. Segons el Consell Comarcal hi ha hagut 78 persones més aturades que l’agost, un increment del 0,31%. Les pujades es concentren a l’agricultura, col·lectiu SOA i serveis. La xifra total de maresmencs inscrits a les oficines d’ocupació és de 25.563, que fa una taxa del 12,54%. Per grups d’edat, l’increment de la desocupació més destacat es concentra entre els més joves. I pel que fa a municipis hi ha diferències significatives: en 18 d’ells baixa la llista de persones sense feina, i en 11 puja. En el cas de Tordera podem dir que el setembre hi havia 1.083 persones aturades, que en són 32 més que l’agost i 175 menys que el setembre de 2016: la taxa queda en el 15’14%, la tercera més alta de la comarca. El secretari comarcal de la UGT al Maresme, Lluís Torrents, creu que les dades d’aquest mes són negatives per 3 motius: perquè augmenta l’atur, cau la contractació i cau l’afiliació a la seguretat social.

UGT 1

D’altra banda, segons l’informe «Evolució de la contractació temporal a Catalunya 2008-2016» presentat recentment, la temporalitat està precaritzant encara més els llocs de feina ja que, segons Lluís Torrents, per generar 5.000 llocs de feina calen 31.000 contractes.

UGT 2

L’informe de la UGT Catalunya considera alarmant l’augment de les contractacions a través de les empreses de treball temporal. Concretament, s’han incrementat un 36,3 per cent.

ÚLTIMES NOTÍCIES