IniciNoticiesMedi ambientTordera aconsegueix una tercera flor d’honor dins la campanya de Vil·les Florides

Tordera aconsegueix una tercera flor d’honor dins la campanya de Vil·les Florides

vila floridaDes de ja fa uns anys, Tordera participa a la campanya de les “Viles Florides” destinada a les poblacions. Aquesta és una campanya molt popular entre les poblacions franceses, idea de la qual també es va importar cap a Catalunya. Aquest any es celebra la quarta edició a les terres catalanes, en una campanya cada cop més reconeguda entre els municipis. L’objectiu es poder adonar les poblacions amb la natura, a  més de preservar l’entorn natural. Aquest any, aproximadament 150 municipis hi ha participat, un dels quals, novament, ha sigut Tordera.

Al programa Tordera en Directe, la Maria Dolors Oliveres va entrevistar a en Carles Aulet, regidor d’obres i serveis de l’Ajuntament de Tordera, qui s’encarrega de la realització del projecte a Tordera. Així, Carles Aulet explica que, cada any, el jurat analitza la decoració a balcons, places i l’entorn natural del municipi torderenc, observant i caminant per l’entorn o bé parlant amb tècnics i regidors de l’ajuntament. A més d’aquests punts, també es valoren iniciatives com per exemple la que es va dur a terme fa uns mesos anomenada “Presumeix de Balcó”. Carles Aulet explica els punts importants i avaluats del municipi.

viles florides carles aulet 1

La premiació són les “flors” a més de poder remarcar que la població forma part d’aquesta competició i ha sigut premiada. Aulet explica algunes de les innovacions a punts de Tordera entre d’altres recomanacions.

viles florides carles aulet 2

Aulet també destaca que un dels projectes importants que estan previstos de ser finalitzats és el passeig fluvial de la Tordera. Aquest passeig vol aconseguir que tothom que hi vulgui passejar, sigui a peu o amb bicicleta, ho pugui fer sense preocupar-se ni destorbar-se entre ells o amb alguns possibles vehicles. 

Tordera ja ha aconseguit  3 flors representatives, les quals tenen un màxim de 5, que encara cap poble ha aconseguit. Aulet pensa que pels propers anys Tordera podria aconseguir més “flors” gràcies als projectes que s’estan fent i els que es volen dur a terme al futur.

ÚLTIMES NOTÍCIES